Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
MEI 2018
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Jongerius B.V. , Nijkerk

Zakkenverdichter nu ook voor big bags
 

Zakkenverdichter nu ook voor big bags

Om de verwerking van lege zakken zo efficiënt, goedkoop en milieu-vriendelijk mogelijk te laten plaatsvinden, ontwierp Van Beek de zakkenverdichter. Wist u dat deze zakkenverdichter voortaan ook met gemak big bags comprimeert? De werking van de zakkenverdichter is even effectief als efficiënt. De schroef in deze machine perst Lees meer »
(Advertorial)

Efficiënter onderhoud met duidelijke markeringen
 

Efficiënter onderhoud met duidelijke markeringen

Onderhoudswerken in bedrijven zijn noodzakelijk om de productiecapaciteit te behouden en veilig te stellen, maar kunnen een tijdelijke daling van de productie met zich meebrengen. Met Brady's betrouwbare en ter plaatse bedrukbare pictogrammen en labels kunt u de efficiëntie van onderhoudswerken verhogen en sneller opnieuw op volle productiecapaciteit draaien. Draai sneller opnieuw op volle productiecapaciteit met duidelijke visuele markeringen die onderhoudswerken efficiënter laten verlopen.
» Bekijk voorbeelden van markeringen voor onderhoud
KEMP BV en PKT werken samen aan ombouwproject
 

KEMP BV en PKT werken samen aan ombouwproject

AMBT-DELDEN – Kemp bv en PKT hebben de handen in één geslagen voor een opdracht van ASB Grünland. Zij wilden 2 verpakkingslijnen ombouwen tot een multifunctionele verpakkingslijn voor zowel potgrond als houtpellets. Er was sprake van een korte doorlooptijd van slechts 8,5 week tussen opdracht en oplevering van de installatie. KEMP BV Lees meer »
Breekplatenspecialist is nu Hitma Breekplaten
 

Breekplatenspecialist is nu Hitma Breekplaten

De welbekende Breekplatenspecialist gaat verder onder de naam Hitma Breekplaten. Bijbehorende nieuwe website staat geheel in het teken van het breekplaten-assortiment van Hitma en gerelateerde diensten en achtergrondinformatie. Breekplatenspecialist Dick Verhoef is nog steeds het aanspreekpunt binnen Hitma voor de breekplaten. Processen Lees meer »
Nieuwe calorimetrische luchtstromingsmonitor van Kriwan
 

Nieuwe calorimetrische luchtstromingsmonitor van Kriwan

De luchtstroomsnelheid is een belangrijke parameter in ventilatiesystemen en moet worden geregistreerd door sensoren die geschikt zijn voor de specifieke toepassing. Deze omvatten het detecteren van filter-verontreiniging, het activeren van verwarming bij een minimale luchtstroom op elektrische luchtverwarmingen en de regeling Lees meer »

REMA TIP TOP TSN, Arnhem

Methanol uit afvalplastic
 

Methanol uit afvalplastic

Vier bedrijven hebben een ontwikkelingsovereenkomst gesloten voor de bouw van een waste-to-chemistry installatie in de haven van Rotterdam. Het partnerschap bestaat uit Air Liquide, AkzoNobel Specialty Chemicals, Enerkem en het Havenbedrijf Rotterdam. De 9 miljoen euro kostende afvalverwerkingsinstallatie moet als eerste in Europa Lees meer »
Is uw kalibratieproces ISO proof? Bekijk de webinar
 

Is uw kalibratieproces ISO proof? Bekijk de webinar

De revisie van ISO 9001:2015 heeft gevolgen voor uw kalibratieprocessen. Organisaties hebben tot september 2018 de tijd om de proceswijzigingen door te voeren en daarmee te voldoen aan de vernieuwde ISO 9001 norm. Is uw kalibratieproces al ISO proof? De vraag is en blijft hoe vaak kalibraties en routinematige tests uitgevoerd dienen te worden. Lees meer »
Pegasus® Vacuum Coater
 

Pegasus® Vacuum Coater

De uitvinding van het vacuümcoatingproces, was een evolutie van de Dinnissen Pegasus® paddelmenger. In deze dubbelassige menger wordt het product opgeworpen in een gefluïdiseerde zone, waardoor een gecontroleerd, snel en energiezuinig mengproces ontstaat. Bij experimenten uitgevoerd in een speciale menger onder Lees meer »
Magneet verwijdert zwak magnetische delen uit bulkstromen
 

Magneet verwijdert zwak magnetische delen uit bulkstromen

De onlangs ge-upgrade koprol magneetscheiders van Goudsmit Magnetics genereren nu een magneetkracht van meer dan 9000 Gauss . De High Gradient scheiders verwijderen zwak- en paramagnetische delen tot circa 10-15 mm uit bulk- en recyclingstromen. Zoals bijvoorbeeld RVS metaaldelen uit geshredderde WEEE, ASR en kunststof of Lees meer »
Global Market Leadership Award voor Endress+Hauser
 

Global Market Leadership Award voor Endress+Hauser

Endress+Hauser heeft inmiddels meer dan twee miljoen elektromagnetische flowmeters geproduceerd en is hiermee marktleider op het gebied van dit meetinstrument. Na uitvoerig marktonderzoek en het vergelijken van verschillende concurrerende bedrijven heeft marktonderzoeks- en adviesbureau Frost & Sullivan de Global Market Leadership Lees meer »
360 graden camera zorgt voor efficiënter productieproces
 

360 graden camera zorgt voor efficiënter productieproces

Schroeftransporteurs zijn maatwerk. Voor de engineering van Van Beek is het belangrijk dat de locatie waar de machine komt te staan duidelijk in kaart gebracht is. Om dat inzicht te verbeteren heeft Van Beek een nieuw hulpmiddel: de 360 graden camera. De camera maakt, zoals de naam al zegt, een 360 graden beeld van de locatie. De virtuele Lees meer »
AViTEQ Triltechniek Nederland is verhuisd
 

AViTEQ Triltechniek Nederland is verhuisd

AViTEQ is eind 2017 verhuisd naar een groter pand; Splijtbakweg 70 in Almere. Het magazijn inclusief testruimte is circa drie keer groter dan het oude pand. Met deze stap kan AViTEQ de groei van de afgelopen jaren verder uitbouwen. Lees meer »
Industriële zeefmachine voor bulk laden van marmerpoeder
 

Industriële zeefmachine voor bulk laden van marmerpoeder

Francis Flower is een specialist in beheer, opslag en verwerking van mineralen. Het bedrijf biedt hoogwaardige mineralen in poedervorm, kalksteenpoeders en superfijne witte marmerpoeders voor diverse industriële en consumentenproducten. Een belangrijke zakelijke focus is het terugwinnen en recyclen van minerale bijproducten. Lees meer »
Opal X-Press - Modulair inbedpers
 

Opal X-Press - Modulair inbedpers

De modulariteit van de Opal X-Press zorgt voor een optimale configuratie voor verschillende formaten van materialografische samples volgens de vereisten van de klant. Het basisapparaat bevat de besturingsinterface en één vormsamenstelling. Deze is beschikbaar in 2 versies: - Opal X-Press 2: kan worden uitgerust met één extra perseenheid Lees meer »
 Eerste Technologiedag SKZ voor compounding- en extrusiespec
 

Eerste Technologiedag SKZ voor compounding- en extrusiespec

Op woensdag 20 juni organiseert het kunststof centrum SKZ uit Würzburg de eerste Compounding en Extrusie technologiedag. Op deze dag zijn er boeiende lezingen van machinefabrikanten, praktijkblokken met innovatieve verwerkingsprocessen en is er voldoende ruimte om in een ontspannen sfeer kennis te maken met experts op het gebied van Lees meer »
Foodgrade Lödige mengers voor West Afrika
 

Foodgrade Lödige mengers voor West Afrika

Lödige leverde onlangs 18 Foodgrade batchmengers aan een producent van kruiden en smaakstoffen in West Afrika Het is de eerste keer in haar 80 jarige geschiedenis dat Lödige in één bestelling 18 batchmengers mocht leveren. De klant die de bestelling plaatste is een fabrikant van kruiden en smaakstoffen en is een van de grootste werkgevers Lees meer »
Hogedruk persluchtdrogers op Maritiembeurs in Gorinchem
 

Hogedruk persluchtdrogers op Maritiembeurs in Gorinchem

Op 29, 30 en 31 mei presenteert Beko technologies op de Maritiembeurs in de Evenementenal in Gorinchem een aantal van haar persluchtdrogers. Speciaal voor dit evenement wordt persluchtdroging onder de aandacht gebracht. Aan boord van schepen zijn kleppen, cilinders en ventielen onderhevig aan vorstschade. De adsorptiedrogers Lees meer »

Vacatures
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Busch B.V. zoekt een Monteur Service Buitendienst
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Gardner Denver Nederland BV zoekt Internal Sales Engineers
Gardner Denver Nederland BV zoekt Internal Sales Engineers
Gardner Denver Nederland BV zoekt Werkvoorbereider
Hethon zoekt medewerker binnendienst
Hosokawa Micron BV zoekt Manager Productie
JAVO Procestechniek zoekt Projectengineer/tekenaar
Penko zoekt Field Service Engineer
Penko zoekt R&D Stagiair voor 3-4 maanden
Penko zoekt Sales Manager
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Stagiair ondersteuning Technisch Support
Penko zoekt Tech Service Administrator/Tekenaar
Summit Automation zoekt backoffice medewerker
TBMA Europe B.V. zoekt Sales Engineer Machinebouw
VDL Industrial Products zoekt Sales Engineer
VEGA zoekt een Technisch-commercieel medewerker
Verder Scientific Benelux zoekt Service Technieker, fulltime
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Hamex® Hamermolens
 

Hamex® Hamermolens

Net als zijn voorganger heeft de nieuwste Hamex® Hamermolen met (semi) automatisch zeefwisselsysteem een volledig nieuw ontwerp voor het huisvesten van de zeven en hamers in de hamermolen. Dit resulteert in een 20% hogere productiecapaciteit op hetzelfde niveau van energieverbruik. De nieuwe hamermolen van Dinnissen heeft een zeer robuust Lees meer »
40% energiebesparend en 75% minder onderhoud / ATEX
 

40% energiebesparend en 75% minder onderhoud / ATEX

Poeth Solids Processing heeft 2 stuks lucht gedragen transportband (Airbelt Conveyors) geïnstalleerd voor een capaciteit van 160 m3/uur t.b.v. een Biomassa Centrale. De totale lengte bedraagt ca. 200 mtr. Deze nieuwe generatie Poeth AirConveyor resulteert in 40% energiebesparing en 75% minder onderhoud. Door een constante aanvoer Lees meer »
Vortex Valves 2-weg Seal Tite wisselkleppen voor diervoeders
 

Vortex Valves 2-weg Seal Tite wisselkleppen voor diervoeders

Toepassing: vier stuks Vortex Valves 2-weg Seal Tite Diverter” wisselkleppen verdelen diervoerder kibbles vanuit een doseertoestel naar twee schijventransporteurs. De schijventransporteurs transporteren de kibbles naar verpakkingsmachines. Klant: Grote producent van diervoeders Model en afmeting: Vortex Valves 2-weg Seal Tite Diverter Lees meer »
ITN6 Easy Clean: ontworpen voor uw onderhoudsgemak
 

ITN6 Easy Clean: ontworpen voor uw onderhoudsgemak

Deze FFS machine is speciaal ontworpen voor het verpakken van granulaten en goedlopende producten in buisfolie, met de nadruk op snel omschakelen tussen producten. De enkele delen die in contact komen met het product zijn zo ontworpen dat ze zeer goed bereikbaar zijn, waardoor inspectie en reiniging een minimale tijd in beslag nemen. Lees meer »
Yara werkt (al) aan energietransitie
 

Yara werkt (al) aan energietransitie

Yara Sluiskil is op zoek naar alternatieven voor het Groningse aardgas, nu de levering aan de procesindustrie binnen vier jaar wordt stopgezet. Minister Wiebes (EZ) heeft industriële grootverbruikers hier onlangs per brief van op de hoogte gesteld. Het aardgas, waarvan Yara grootverbruiker is, is nodig voor de bereiding van waterstof, een Lees meer »

Agenda
29 mei  Trade show Solids Russia, Moscow
29 mei  Seminar Hygiënische tankbouw, Amersfoort
30 mei  Seminar Hygiënische tankbouw, Amersfoort
31 mei  Workshop Hygiënische Perslucht, Ede
 5 jun  Course Pneumatic Conveying System Design, Chatham Maritime
 7 jun  Cursus Rotary Valves: Design, Selection and Operational Issues, Chatham, Kent
12 jun  Fire Prevention for Biomass Storage Systems, Chatham, Kent UK
18 jun  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), ’s Hertogenbosch
21 jun  3-daagse cursus Hygiënisch Ontwerpen, Utrecht
10 sep  Conveying and Handling of Particulate Solids, Greenwich
17 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
27 sep  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.