Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
APRIL 2018
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Jongerius B.V. , Nijkerk

 

Garnalen pellen op Nederlandse bodem

  Snel, duurzaam en rendabel. Ruimschoots twintig ton garnalen pellen per week, daar kan geen mens tegenop. Dit gebeurt dan ook niet door mensenhanden, maar door innovatieve pelmachines in Lauwersoog. Die maken het pellen snel, duurzaam en rendabel – en het retourtje Marokko overbodig.

Lees het hele artikel »
Nieuwe pelletizers Bay Plastics Machinery goed voor record
 

Nieuwe pelletizers Bay Plastics Machinery goed voor record

Bay Plastics Machinery (BPM) beleefde in 2017 een recordgroei in de verkoop van haar pelletizers. De groei is mede het gevolg van de laatste nieuwe ontwikkelingen waaronder: • CXP pelletizer met grote capaciteit • AXM12 micro pelletizer • het eerder beschreven pellet-evacuatiesysteem. De uitbreiding van de pelletizeerlijn met grote Lees meer »
Indus gaat verhuizen van Veenendaal naar Zegveld
 

Indus gaat verhuizen van Veenendaal naar Zegveld

Indus Integrated Bulk Logistics BV, bekend van de Indus Neva Big Bag Handling en Opslagsystemen zal per 1 april 2018 een nieuwe locatie in Zegveld betrekken (nabij Woerden, provincie Utrecht). Reden voor deze verhuizing is de bedrijfsgroei en het dichter bij elkaar brengen van ontwikkeling, verkoop, administratie en productie (bij haar Lees meer »
(Advertorial)

Complete 3-in-1 oplossing voor een optimale implementatie van Lockout/Tagout
 

Complete 3-in-1 implementatie van Lockout/Tagout

Brady kan een complete Lockout/Tagout implementeren, met bezoeken ter plaatse, het schrijven van procedures en tools voor in de werkplaats. Een gespecialiseerde Lockout/Tagout-ingenieur van Brady kan u helpen bij het analyseren van de vestigingen en een uitgebreid rapport opstellen over hoe een Lockout/Tagout kan worden geïmplementeerd in overeenstemming met wereldwijde best practices.
» Ontdek de 3-in-1 Lockoput/Tagout oplossing
Grootste menger voor grootste gelatineproducent
 

Grootste menger voor grootste gelatineproducent

De grootste gelatineproducent ter wereld was voor haar vestiging in de VS in 2015 op zoek naar een nieuwe menger en zo kwam het bedrijf al snel bij Lindor uit. Lindor levert namelijk de grootste trommelmenger in de industrie. Deze klant is midden in de VS gevestigd en het op locatie krijgen van deze reus was dan ook een mooi avontuur voor Lees meer »
WAM
 

WAM de "One Stop Solution" voor veevoeder

Met meer dan 45 jaar ervaring in de bulkhandling is WAM een echte specialist in de bulkhandling. Een veevoederinstallatie bestaat vaak uit het innemen, opslaan, transporteren, toevoegen en mengen van diverse droge vaste stoffen en is een industrie waar WAM wereldwijd aanwezig is. Samen met de installateur wordt er bepaald wat er nodig is om Lees meer »
J-Tec levert productielijnen voor Cargill-AKV I/S
 

J-Tec levert productielijnen voor Cargill-AKV I/S

Cargill-AKV I/S selecteerde J-Tec als leverancier voor hun nieuwe aardappelzetmeel productielijn in Denemarken. Om de beste kwaliteit te garanderen in meerdere toepassingen zal deze nieuwe lijn het zetmeel kunnen verwerken op verschillende manieren. J-Tec leverde opslagsilo’s voor zowel het tussen- als eindproduct, vloeistoftanks, Lees meer »
Compact pletten van graan
 

Compact pletten van graan

Een machinefabriek kan in principe alles maken als het materiaal van staal of kunststof is. Een allround machinefabriek is echter welhaast een zeldzaamheid. Veel machinefabrieken hebben een eigen specialisatie, focus of handelsmerk. Jansen&Heuning net zo. Wij maken onder meer bulk conveyors en speciale apparatuur als mengers, maar Lees meer »
4 voordelen van digitale weegtechnologie in vloerweegschalen
 

4 voordelen van digitale weegtechnologie in vloerweegschalen

Traditionele vloerweegschalen kunnen voor problemen zorgen in het dagelijkse productieproces door de verouderde technieken. Frustrerend voor u en uw medewerkers, maar vooral niet efficiënt. Ontdek de voordelen van de PowerDeck™ digitale vloerweegschalen en vind de oplossing voor knelpunten in uw productie. Mettler toledo powerDeck™ Lees meer »
 

ATEX-proof suikermaallijnen

  Vier nieuwe suikermaallijnen met bijbehorende pneumatische transportsystemen voor aan- en afvoer van kristalsuiker en gemalen suiker zijn in 2016 geïmplementeerd bij Colbrand, de co-packer en productiemaatschappij voor The Kraft Heinz Company. Colbrand produceert bekende A-merken zoals De Ruijter, Venz, Karvan Cevitam en Roosvicee.

Lees het hele artikel »
Vochtbeheersing; om uw rendement te verhogen
 

Vochtbeheersing; om uw rendement te verhogen

Water is een alomtegenwoordig kenmerk van het leven, het weer en het klimaat op onze kleine blauwe planeet. De aanwezigheid van watermoleculen in de lucht gaat onder de schijnbaar onschadelijke naam van vocht. De meeste mensen ervaren vocht niet in dezelfde mate dat ze zich bewust zijn van andere natuurlijke verschijnselen Lees meer »
Deeltjeskarakterisering door dynamische beeldanalyse
 

Deeltjeskarakterisering door dynamische beeldanalyse

Hogere resolutie, betere gevoeligheid en uitstekende reproduceerbaarheid: dit is hoe Dynamic Image Analysis (DIA) de karakterisering van poeders en granulaten verbetert in zowel kwaliteitscontrole als R&D. Deze White Paper beschrijft hoe deeltjesgrootteverdeling en -vorm worden bepaald door DIA, geïllustreerd door toepassingsvoorbeelden Lees meer »
KIWA certificering
 

KIWA certificering

Altermij - De Gouwe B.V. heeft het officiële productcertificaat K88565/02 in ontvangst mogen nemen. Dit keurmerk houdt in dat wij voldoen aan de Kiwa-beoordelingsrichtlijn BRL-K756/03 “Enkel- en dubbelwandige verticale cilindrische stalen tanks voor de bovengrondse drukloze opslag van vloeistoffen tot ten hoogste 150m3” Lees meer »
Automatische uitlijning voor (ijkwaardige) weegbanden.
 

Automatische uitlijning voor (ijkwaardige) weegbanden.

Jesma A/S uit Denemarken heeft een nieuw elektronisch uitlijningssysteem voor weegbanden ontwikkeld, de JesTrack® . U ziet vaak dat lange weegbanden problemen hebben om de band midden tussen de langsliggers te houden. Nu heeft Jesma de oplossing, zegt Naud Luijerink van Jesma. ”Al onze weegbanden kunnen met deze oplossing Lees meer »
Nieuwe S3100 Pictogram- en labelprinter van Brady
 

Nieuwe S3100 Pictogram- en labelprinter van Brady

Met de nieuwe S3100 Pictogram- en labelprinter van Brady kunnen gebruikers een uitgebreid assortiment betrouwbare veiligheidspictogram-men en sitelabels printen, zelfs in standalone modus, om de veiligheid en efficiëntie op de werkplek te verhogen.Een uitgebreid assortiment labels en pictogrammen Met de nieuwe S3100 Pictogram- en Lees meer »
Sanitaire Schuifafsluiter voor de droge stoffen handling
 

Sanitaire Schuifafsluiter voor de droge stoffen handling

De Vortex Valves Quick Clean Orifice Gate is de ideale afsluiter voor de droge stoffen industrie waar een regelmatige en grondige reiniging gewenst is en biedt aanzienlijk meer voordelen dan de traditionele schuifafsluiters en vlinderkleppen welk voor droge stoffen toepassingen gebruikt worden. Bij de traditionele droge stoffen afsluiters Lees meer »
Jöst granulaatzeefmachine voor Cumapol in Emmen
 

Jöst granulaatzeefmachine voor Cumapol in Emmen

Cumapol produceert op maat gemaakte polyesters in granulaatvorm voor verschillende toepassingen. De fabriek in Emmen gaat dit jaar uitbreiden met een nieuwe productielijn ten behoeve van kleinere batches met korte levertijden. Aan het eind van deze lijn is een zeefmachine gepland voor uitzeving van off spec materiaal. Dat zijn stofdeeltjes Lees meer »

Vacatures
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Busch B.V. zoekt een Monteur Service Buitendienst
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Gardner Denver Nederland BV zoekt Internal Sales Engineers
Gardner Denver Nederland BV zoekt Internal Sales Engineers
Gardner Denver Nederland BV zoekt Werkvoorbereider
Hethon zoekt medewerker binnendienst
Hosokawa Micron BV zoekt Coördinator Order-engineering m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Internationaal Servicemonteur m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Manager Productie
Hosokawa Micron BV zoekt Resource Planner
Hosokawa Micron BV zoekt Teammanager Service m/v
JAVO Procestechniek zoekt Projectengineer/tekenaar
Penko zoekt Field Service Engineer
Penko zoekt R&D Stagiair voor 3-4 maanden
Penko zoekt Sales Manager
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Stagiair ondersteuning Technisch Support
Penko zoekt Tech Service Administrator/Tekenaar
Summit Automation zoekt backoffice medewerker
TBMA Europe B.V. zoekt Sales Engineer Machinebouw
Urschel zoekt Service Engineer m/v
VDL Industrial Products zoekt Sales Engineer
VEGA zoek een Technisch-commercieel medewerker
VEGA zoekt een Technisch specialist
Verder Scientific Benelux zoekt Service Technieker, fulltime
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Poeth bouwt complete fabriek voor Brouwerij in Cambodja
 

Poeth bouwt complete fabriek voor Brouwerij in Cambodja

Poeth Solids processing heeft in Cambodja een mout en granen opslag gebouwd voor een van de grootste bierbrouwerijen van het land. In totaal zijn er 88 zeecontainers verscheept vanuit Nederland naar Cambodja. De levering van Poeth betreft een turn-key project bestaande uit compleet silogebouw, machines, besturing en bekabeling. Lees meer »
M.I.P. gaat volop voor ‘Factory of the future’
 

M.I.P. gaat volop voor ‘Factory of the future’

M.I.P., producent van composieten tanks en silo’s uit Rijkevorsel, sprak bij de start van het nieuwe jaar de ambitie uit om te transformeren tot een ‘Factory of the Future’. Zo wil het bedrijf niet alleen de eigen groei blijven verzekeren voor de toekomst. De medewerkers van M.I.P. mikken ook op de begeerde ‘Factory of the Future’ award van Lees meer »
Primeur: Lithium-ion-accu brandveiligheidskast
 

Primeur: Lithium-ion-accu brandveiligheidskast

Het gevaar komt van binnenuit Het probleem met lithium-ion batterijen is dat het gevaar van binnen uit komt. Met name tijdens het laden is er een risico op oververhitting. Hierbij kan er een intern een kettingreactie optreden, waardoor de accu ontbrandt. De accu genereert zijn eigen zuurstof, waardoor er al snel een felle brand optreedt. Lees meer »
Meten van doseernauwkeurigheid
 

Meten van doseernauwkeurigheid

Doseernauwkeurigheid is bepalend voor uw product. Hiervoor is naast een goede doseerunit en adequate besturing, regelmatig controle van de juiste dosering nodig. Voor het vaststellen van doseernauwkeurigheid voor continue doseerinstallaties gebruikt de processindustrie overwegend de NAMUR procedures. NAMUR, opgericht in 1949, Lees meer »

Agenda
18 mei  Cursus Hygiënisch lassen, Utrecht
22 mei  Cursus Pneumatic Conveying of Bulk Solids, Chatham Maritime
22 mei  Seminar Powder and Particle Characterization, Rotterdam
29 mei  Trade show Solids Russia, Moscow
31 mei  Workshop Hygiënische Perslucht, Ede
 1 jun  Cursus Hygiënische engineering - Droge processen, Utrecht
 5 jun  Course Pneumatic Conveying System Design, Chatham Maritime
 7 jun  Cursus Rotary Valves: Design, Selection and Operational Issues, Chatham, Kent
12 jun  Fire Prevention for Biomass Storage Systems, Chatham, Kent UK
21 jun  3-daagse cursus Hygiënisch Ontwerpen, Utrecht
10 sep  Conveying and Handling of Particulate Solids, Greenwich
17 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.