Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
MAART 2018
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Jongerius B.V. , Nijkerk

 

Kunstmest maken uit afvalwater

  Duurzaam, maar nog niet rendabel. Voor rioolwaterzuiveringsinstallaties is rioolwater geen afval, maar een bron van waardevolle grondstoffen. Er wordt onder andere struviet uit gewonnen, dat dient als kunstmest. Een kijkje bij de reactor van Waterschap Vallei en Veluwe in Amersfoort.

Lees het hele artikel »

In de wolken met Penko
 

In de wolken met Penko

Big data is een modekreet. Belangrijker is, of iemand er iets aan heeft. En nog belangrijker, hoe kom je er aan. Penko heeft de oplossing voor u. De weegbesturingen verzamelen uw productiegegevens, productnamen, gewichten, lotnummers, datum en tijd, enzovoort. Dus zo komt u er aan. De gegevens worden gegroepeerd in programma’s met bewezen Lees meer »
(Advertorial)

Zijn uw veiligheidspictogrammen ISO 7010-conform?
 

Zijn uw veiligheidspictogrammen ISO 7010-conform?

Veiligheidspictogrammen zijn een ideale oplossing om snel belangrijke informatie te communiceren op de werkvloer.
Met behulp van de ISO 7010-pictogrammen gids van Brady kunt u nagaan of de veiligheidspictogrammen in uw bedrijf ook effectief ISO 7010-conform zijn.
Verder vindt u in deze gids tal van mogelijkheden en tools om on-site veiligheidspictogrammen aan te brengen en te creëren.
» Download de ISO 7010-veiligheidspictogrammen gids
Hosokawa gastspreker op vriesdroogconferentie
 

Hosokawa gastspreker op vriesdroogconferentie

Een sneller en minder arbeidsintensief vriesdroogproces dat los en vrijstromend poeder produceert bij lage temperaturen en lage druk, en dat allemaal in één enkel vat. Dr. Ir. Kay Imole, procestechnoloog en onderzoeker bij Hosokawa Micron in Nederland, zal hierover spreken tijdens de komende Lyotalk-conferenties in Amsterdam en Dublin. Lees meer »
Een nieuw type loadcell voor Brabender Technologie
 

Een nieuw type loadcell voor Brabender Technologie

Om te blijven voldoen aan de eisen en wensen van haar relaties, investeert het R&D team van Brabender Technologie volop in innovatie. Het resultaat is een nieuwe digitale loadcell welke zich kenmerkt in hoge nauwkeurigheid en robuustheid. Robuuste loadcell ”Ons doel was om een robuuste, maar uiterst precieze loadcell voor industriële omgevingen Lees meer »
Directiewisseling bij Hitma
 

Directiewisseling bij Hitma

Hitma Groep B.V. maakt een recente directiewisseling bekend. Per 1 maart jongstleden is Michiel Jansen benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van het technische handelsbedrijf uit Uithoorn. Hij neemt het stokje over van Robert Timmer die zich volledig gaat richten op zijn functie als algemeen directeur van Indutrade Benelux B.V., de technische Lees meer »
(Advertorial)

Voedselveilig verpakken essentieel in verpakkingsbranche
 

Voedselveilig verpakken essentieel in verpakkingsbranche

Food Safety is één van de vier hoofdthema’s van de Empack op 10, 11 en 12 april a.s. in de Jaarbeurs.
Federatie NRK organiseert een miniconferentie over dit thema waarin de toxicologe van TNO, Lisette Krul haar perspectief deelt op het gebied van voedselveiligheid. Dagelijks worden er begeleide innovatieroutes georganiseerd waarbij exposanten klaar staan om de laatste informatie te delen en nieuwe toepassingen te demonstreren.
» Lees hier meer over Empack en het thema Food Safety
Schrage GmbH schijventransporteurs projecten overzicht
 

Schrage GmbH schijventransporteurs projecten overzicht

Schrage GmbH uit het Duitse Sande is een betrouwbare producent van robuuste industriële schijventransporteurs voor uiteenlopende toepassing in de procesindustrie. Het flexibele programma Schijventransporteurs van Schrage GmbH is leverbaar in 5 buisdiameters; 100, 160, 200, 250 en 300mm, en in 3 verschillende configuraties; horizontale Lees meer »
Statistische kwaliteitscontrole
 

Statistische kwaliteitscontrole

De kwaliteit van uw producten wordt beoordeeld door de consument. U produceert het product en heeft daarmee, tijdens het productieproces, invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Natuurlijk wilt u de productkwaliteit zo constant mogelijk houden en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Daarbij moeten de processen ook nog voldoen aan Lees meer »

REMA TIP TOP TSN, Arnhem

Nieuw: REMA TIP TOP Uniclean PUR-Borstelstrip
 

Nieuw: REMA TIP TOP Uniclean PUR-Borstelstrip

Rema tip top werkt er altijd aan toonaangevend leverancier te blijven in de transportbanden industrie, de uitstekende landelijke service te blijven verbeteren en het vernieuwen van het producten assortiment. Een van de nieuwste toevoegingen aan ons assortiment is de Uniclean pur-Borstelstrip. Deze flexibele vingerschraper word gebruikt Lees meer »
Kleine doseertrilgoten van Jöst
 

Kleine doseertrilgoten van Jöst

De nieuwe brochure van Jöst toont de kleine trilgoten tot 5 m3 per uur. Deze zijn voorzien van kleine elektromagneetvibratoren en uitermate geschikt voor dosering en transport van kleine stortgoedmateriaal. Door de modulaire opbouw in diverse grootten en varianten is Jöst in staat om snelle levertermijnen te hanteren. Lees meer »
Plannen voor duurzame, circulaire economie in 2050
 

Plannen voor duurzame, circulaire economie in 2050

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) heeft op 15 januari de plannen voor een duurzame, circulaire Nederlandse economie in 2050 in ontvangst genomen. Ondertekenaars van het Grondstoffenakkoord, waaronder Koninklijke Metaalunie, FME, MKB-Nederland en VNO-NCW, overhandigden de Lees meer »
 

Opwerken van reststromen in de food is hot

  Bij het verwaarden van reststromen binnen de voedingsmiddelenindustrie spelen droogprocessen vaak een belangrijke rol aan de grondstof- en de energiekant. Daan Goris, teammanager Food bij Hosokawa, stelt dat bedrijven zo hoogwaardige grondstoffen kunnen terugwinnen en hun bedrijfsprocessen kunnen vergroenen.

Lees het hele artikel »
Promati biedt nu het bandschraper Cleanscrape aan
 

Promati biedt nu het bandschraper Cleanscrape aan

Promati biedt nu het innovatieve bandschraper Cleanscrape aan! Cleanscrape completeert het reeds zeer uitgebreide bandschrapergamma waardoor nu ook efficiënt schrapen op transportbanden met mechanische verbinders mogelijk wordt. De zeer compacte bouwwijze laat ook het inbouwen in stortpunten met beperkte ruimte toe. Lees meer »
Poeth Big-Bag Compactor
 

Poeth Big-Bag Compactor

Poeth heeft een speciale verdichter voor Big-Bag’s ontwikkeld. Vaak wordt gebruik gemaakt van een traditionele zakkenverdichter, echter zorgt dit frequent toch voor storing bij het gebruik van big-bag’s i.p.v. zakken. Big-Bag’s zijn veel stugger, en geven daardoor veel meer kans op vastlopers dan bij zakgoed. Het systeem kan met diverse Lees meer »
Kluitenbrekers bewijzen zich bij Shell
 

Kluitenbrekers bewijzen zich bij Shell

Met hulp van kluitenbrekers van Van Beek draaien de asverwerkende SARU-units van Shell in Pernis weer op volle toeren. ”De kluitenbrekers hebben bewezen te voldoen aan de behoeften van onze fabriek”, zegt proces engineer bij Shell Mario Graca. Bij dit soort grote projecten gaat Shell uiteraard niet over één nacht ijs. Uitgebreide Lees meer »
Video van productie krachtvoermixers bij Jansen&Heuning
 

Video van productie krachtvoermixers bij Jansen&Heuning

Deze JHMX10000 mixers kunnen elk 45 ton per uur mengen, en hebben per stuk een netto-inhoud van 10.000 dm³. Het vermogen is 110 kW.
Lees meer »
Zijn uw luchtbehandelingskasten audit-klaar?
 

Zijn uw luchtbehandelingskasten audit-klaar?

Roest in uw luchtbehandelingskast? Of heeft u al tijden niet meer de hygiëne van uw luchtverdeelslangen gecheckt? Voorkom onzuiverheden in uw proceslucht Een zuiver binnenklimaat vraagt om aandacht. Bedrijven lopen anders het risico op corrosiedeeltjes in het productieproces of wildgroei van bacteriën en schimmels. Vlint Lees meer »
Nieuw agentschap VIRTO trilzeven voor MCPnl
 

Nieuw agentschap VIRTO trilzeven voor MCPnl

Sinds kort is MCPnl de nieuwe agent van Virto zeven in Nederland en Vlaanderen. De trilzeven van Cuccolini en ScreenX maken deel uit van de Virto Group. Sinds 1946 produceren zij trilzeven en zijn momenteel een van wereldmarktleiders. Er zijn drie produktlijnen de C-lijn, de T-lijn en de screenX-lijn. In één van deze lijnen vindt u uw geschikte zeef Lees meer »
WAM filters voor premixen in de veevoeder
 

WAM filters voor premixen in de veevoeder

Met het transporteren, verwerken en opslaan van stortgoed ontstaat in de meeste gevallen stofontwikkeling. Om dit tegen te gaan kan een filter worden toegepast om mens, installatie, omgeving en milieu te beschermen. WAM Holland levert speciaal voor premixen in de veevoeder ronde filters voor ontstoffing van silo’s en (weeg) bunkers. Deze Lees meer »

Vacatures
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Busch B.V. zoekt een Monteur Service Buitendienst
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Field Service Engineer
Hethon zoekt medewerker binnendienst
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel-Technisch Verkoper m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Coördinator Order-engineering m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Draaier
Hosokawa Micron BV zoekt Hoofd Inkoop
Hosokawa Micron BV zoekt ICT-beheerder (Fulltime)
Hosokawa Micron BV zoekt Internationaal Servicemonteur m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Manager Productie
Hosokawa Micron BV zoekt Resource Planner
Hosokawa Micron BV zoekt Sales Support Assistant (fulltime)
Hosokawa Micron BV zoekt Teammanager Service m/v
JAVO Procestechniek zoekt Projectengineer/tekenaar
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Penko zoekt Field Service Engineer
Penko zoekt R&D Stagiair voor 3-4 maanden
Penko zoekt Sales Manager
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Stagiair ondersteuning Technisch Support
Penko zoekt Tech Service Administrator/Tekenaar
Summit Automation zoekt backoffice medewerker
Urschel zoekt Service Engineer m/v
VDL Industrial Products zoekt Sales Engineer
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

EvenDos®: Accurate Feeding and Even Distribution
 

EvenDos®: Accurate Feeding and Even Distribution

Increasing cost pressure especially in the production of consumer goods, in combination with higher complexity of recipes and production result in new requirements to processes and machines. By integrating two normally separated production steps into one machine investments can be reduced as well as space requirements. In most cases it has Lees meer »
Qness wordt onderdeel van VERDER Scientific
 

Qness wordt onderdeel van VERDER Scientific

Op 6 februari 2018 heeft de Verder group de meerderheid van de Oostenrijkse onderneming Qness GmbH overgenomen, waarmee het portfolio van de Scientific afdeling werd uitgebreid met een productlijn voor hardheidstests. Qness is een toonaangevende fabrikant van hardheids-testapparatuur die voldoen aan erkende normen zoals Brinell, Lees meer »
Vortex Valves HDPV2 schuifafsluiter tussen hopper en menger
 

Vortex Valves HDPV2 schuifafsluiter tussen hopper en menger

Voor een toepassing voor het afsluiten van een open verbinding tussen de weeghopper en de inlaat van de menger heeft een fabrikant van vloeibare inkt gekozen voor twee Vortex Valves schuifafsluiter type HDPV2 DN250. De uitdaging voor het selecteren van een juiste afsluiter lag in het afsluiten van de productdoorgang voor zowel fijne pigment Lees meer »
Droogmiddel-specialist Canadaco recent verhuisd
 

Droogmiddel-specialist Canadaco recent verhuisd

Sinds januari 2018 zijn wij met ons bedrijf verhuisd, naar een prachtige locatie aan de Bouwstraat 9, te Haaksbergen! Wij blijven u natuurlijk voorzien van dezelfde goede adviezen, snelle service en hoogwaardige producten voor een scherpe prijs! We gaan hier met veel plezier onze werkzaamheden voortzetten en hopen u hier snel voor Lees meer »
EMO en JERA: Siliciumcontract voor zonnepanelen
 

EMO en JERA: Siliciumcontract voor zonnepanelen

Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO) en JERA Trading hebben een vijfjarig contract getekend voor het leveren van gezuiverde kolen voor de productie van silicium. Die stof is nodig voor de fabricage van zonnepanelen en computerchips. JERA zorgt voor de inkoop, het transport en het vermarkten van de gezuiverde kolen. EMO regelt de Lees meer »
M.I.P. leverde cementsilo’s van Ø4.000mm en 63m³
 

M.I.P. leverde cementsilo’s van Ø4.000mm en 63m³

M.I.P. leverde 2 cementsilo’s voor een verpakkingsbedrijf dat gespecialiseerd is in de verpakking van fijne poeders, korrels, poeder, industriële vloeistoffen en metaal. De geleverde cementsilo’s hebben een inhoud van 63m³ en een diameter van Ø4.000mm. M.I.P. biedt totaaloplossingen voor de opslag van complexe Lees meer »

Agenda
16 mrt  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
22 mrt  Training Project Control, Utrecht
27 mrt  Vakbeurs FVG Asia 2018, Bangkok
28 mrt  Cursus Biomass Handling, Storage and Feeding, Chatham Maritime
10 apr  Vakbeurs Empack, Utrecht
12 apr  2-daagse cursus Innovatieve reinigingstechnieken, Utrecht
17 apr  Seminar Robotica in de voedingsmiddelenindustrie, volgt
17 apr  Design of Equipment for Storing and Discharging Bulk Solids, Chatham Maritime
18 mei  Cursus Hygiënisch lassen, Utrecht
22 mei  Cursus Pneumatic Conveying of Bulk Solids, Chatham Maritime
22 mei  Seminar Powder and Particle Characterization, Rotterdam
29 mei  Trade show Solids Russia, Moscow
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.