Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
FEBRUARI 2018
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Jongerius B.V. , Nijkerk

 

Colbrands suikermaallijnen nu ATEX-proof

  Vanwege ATEX-veiligheid koos Colbrand voor een volledige vernieuwing van zijn suikermaalproces, de basis voor oer-Hollands broodbeleg als hagelslag en vruchtenhagel. Door de oude en nieuwe installatie gelijktijdig te laten draaien kon het bedrijf binnen een half uur geruisloos overschakelen.

Lees het hele artikel »

Nieuwe ISO 7010 pictogrammen beschikbaar bij Brady
 

Nieuwe ISO 7010 pictogrammen beschikbaar bij Brady

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) heeft 10 nieuwe ISO 7010-veiligheidspictogrammen gepubliceerd. De nieuwe pictogrammen zijn nu al verkrijgbaar bij Brady op kwalitatieve materialen voor optimale duurzaamheid en conformiteit in diverse industriële omgevingen. Een eenvoudig veiligheidspictogram kan dure ongevallen Lees meer »
Precia Molen weegindicator  i25 touch
 

Precia Molen weegindicator i25 touch

De i25 touch is een moderne, gebruikersvriendelijke weegindicator met touchscreen. Configureerbaar naar wens en op afstand te bedienen via bijvoorbeeld een smartphone of PC. Kortom, een bundeling van technologie. Indien men een mengsel wil bereiden, de lengte van rollen kabels wil bepalen, batches van 200 moeren wil verpakken Lees meer »
(Advertorial)

Nieuwe initiatieven voor verpakkingsbeurs Empack 2018
 

Nieuwe initiatieven voor verpakkingsbeurs Empack 2018

De verpakkingsbeurs Empack in Jaarbeurs Utrecht introduceert op 10, 11 en 12 april 2018 drie nieuwe initiatieven: Recycle Straat, live verpakkingstesten en een Machine demotour. Deze initiatieven sluiten aan bij de vier hoofdthema’s van de 2018-editie: Food Safety, Recycling, Materialen en Agile Manufacturing. Ook worden er gethematiseerde innovatieroutes georganiseerd op basis van de hoofdthema’s.
» Registreer nu voor Empack 2018
70.000 tevreden koeien in Saoedi-Arabië
 

70.000 tevreden koeien in Saoedi-Arabië

Voor een melkveebedrijf in Saoedi-Arabië levert Jansen&Heuning een compleet geautomatiseerde voerinstallatie. Twee nieuw ontwikkelde krachtvoermixers met elk een aandrijving van 110 kW vormen het hart van deze installatie. Voor de 70.000 koeien op het bedrijf mengt elke mixer 10 m³ (4,5 ton) voer per zes minuten. Dertien verschillende Lees meer »
Verwerking van biobased kunststoffen met ECON pelletizer
 

Verwerking van biobased kunststoffen met ECON pelletizer

De verwerking van biobased kunststoffen stelt specifieke eisen aan hoogwaardige productiefaciliteiten. Zoals bekend, vertonen bio-based kunststoffen verschillende eigenschappen met betrekking tot dichtheid, viscositeit, waterabsorptie, smelttemperatuur en benodigde koelmethoden. Daarmee is het verwerken van verschillende WPC’s Lees meer »
Lödige FKM 2000 ploegschaarmenger
 

Lödige FKM 2000 ploegschaarmenger

Lödige produceert al 80 jaar ploegschaarmengers in vele vormen en voor een groot aantal specifieke toepassingen. Door de speciale configuratie van de mengelementen worden bulkgoederen zeer snel in een wervelende beweging gebracht (fluid bed) zodat ze in enkele tientallen seconden volledig homogeen worden gemengd. De Lödige Food-grade Lees meer »
 

Slimme ingrepen verlengen filterstandtijd

  De levensduur van ontstoffingsfilters blijkt geregeld korter dan berekend. Suboptimale filtratieprocessen of een gewijzigde productsamenstelling zijn daar vaak debet aan. Toch zijn snelle en eenvoudige oplossingen voorhanden, leert de praktijk.

Lees het hele artikel »
Nieuwe Mogensen Sizer
 

Nieuwe Mogensen Sizer

De nieuwe Mogensen Sizer is de krachtigste en meest flexible lang dek classificeer machine volgens het Sizer principe. De machine combineert maximale economische en technische effciëntie met een nieuw zeefdek-concept door een gewijzigde hellingshoek van de zeedekken. Optimale zeefnauwkeurigheid voor uitstekende procesresultaten Lees meer »
Mettler-Toledo organiseert Data Integrity Seminar
 

Mettler-Toledo organiseert Data Integrity Seminar

Met oog op het toenemende belang van informatiebeveiliging en het dagelijkse nieuws over hackers en het lekken van informatie, is het waarborgen van data-integriteit een zeer belangrijk onderwerp. In toenemende mate verlegt de FDA en andere inspectie-organisaties die waken over de GMP-richtlijnen, de focus op data-integriteit. Lees meer »
M.D. Micro Detectors CR0-serie bij Summit Automation
 

M.D. Micro Detectors CR0-serie bij Summit Automation

M.D. Micro Detectors heeft de range van area sensoren verder uitgebreid met de CR0-serie. Area sensoren garanderen een betrouwbare aanwezigheidsdetectie van objecten; ook als de producten onderling afwijken in vorm en formaat. Doordat er gebruik wordt gemaakt van gepolariseerd licht kan men ook doorschijnende Lees meer »
Toepassing van magneetvibratoren
 

Toepassing van magneetvibratoren

Elektromagnetische vibratoren genereren een lineaire beweging. Ze vormen samen met de aan-te-drijven massa (zoals een trilgoot) een resonantie-systeem. Voor een goed werkende installatie moet de aandrijffrequentie optimaal zijn afgestemd op de resonantie-frequentie. Een trilsysteem voor transport- of zeeftoepassingen bestaat vanuit natuurkundig Lees meer »
Melkpoederproducent vergroot verpakkingsproductie met Votech
 

Melkpoederproducent vergroot verpakkingsproductie met Votech

Op 9 januari 2018 is de uitgebreide verpakkingsinstallatie van Vreugdenhil te Scharsterbrug officieel in productie genomen. De productielocatie voor het verpakken van melkpoeders is door Votech uitgebreid met 2 vulmachines, 2 palletiseermachines en een big bag vulmachine. Daarnaast is er een heel systeem aangelegd om de lege pallets naar Lees meer »

Vacatures
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Beko Technologies zoekt Service engineer
Busch B.V. zoekt een Monteur Service Buitendienst, +1 meer
Hethon zoekt medewerker binnendienst
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel-Technisch Verkoper m/v, +10 meer
JAVO Procestechniek zoekt Projectengineer/tekenaar
M.I.P. nv zoekt industrieel technisch tekenaar (m/v), +1 meer
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Penko zoekt R&D Stagiair voor 3-4 maanden, +4 meer
Rossi BeNeLux B.V. zoekt Account Manager Zuid Nederland
Summit Automation zoekt backoffice medewerker
Urschel zoekt Service Engineer m/v
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Whitepaper - Edge Gateway in IIoT
 

Whitepaper - Edge Gateway in IIoT

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van IIoT (Industrial Internet of Things). Een toenemend aantal IIoT-applicaties draagt ook bij aan de inzet van Edge Gateways . Maar wat is een Edge Gateway nu eigenlijk en waar wordt deze toegepast? Traditioneel gezien zijn het bedrijfsnetwerk (IT) en de fabrieksautomatisering, ook wel Operational Lees meer »
Coldenhove Papier overgenomen door Neenah Paper
 

Coldenhove Papier overgenomen door Neenah Paper

Het Eerbeekse Coldenhove Papier is sinds 1 november in handen gekomen van Neenah Paper. Het Amerikaanse bedrijf, wereldwijd actief, haalt hiermee het specialisme van Coldenhove in huis op het gebied van industrieel printen van textiel met sublimatie transferpapier (DTP). Naast dit succesproduct is Coldenhove sterk in de markt voor Lees meer »
Eiwitten voor Zuid-Chinezen
 

Eiwitten voor Zuid-Chinezen

De Amerikaanse agrofood-gigant Archer Daniels Midland (ADM) heeft zijn nieuwe feedfabriek voor premixen in het Chinese Zhangzhou officieel in gebruik genomen. Dit is de vierde voederfabriek van ADM in China. De productielocatie biedt een capaciteit van 30.000 ton per jaar voor premixen en 80.000 ton per jaar voor complete voeders Lees meer »
Concetti headquarters expansion
 

Concetti headquarters expansion

Concetti has started work on the expansion and digital transformation of its headquarter in Bastia Umbra, Italy. The company design, manufactures and exports fully automatic machines and systems for packaging bulk products. Each project is tailored to the customer’s specific needs. The 5 – million Euro investment is to satisfy increased demand Lees meer »
Save Cleaning Time with Gericke’s FEEDOS® S Feeder
 

Save Cleaning Time with Gericke’s FEEDOS® S Feeder

Above all, precision feeding devices for bulk materials should feed accurately and consistently. For economic use, the availability of the devices over the life cycle is crucial. Downtimes, maintenance intervals, malfunctions and high cleaning costs, reduce the productive service life of a feeding unit and thus increase the production costs. Lees meer »
Explosieveilige ATEX zone 1 airconditioner
 

Explosieveilige ATEX zone 1 airconditioner

Artidor Explosion Safety B.V. levert al sinds jaar en dag explosieveilige airconditioners voor gebruik in gebieden waar door het vrijkomen van gassen, dampen of nevels een explosieve atmosfeer kan ontstaan. Denk daarbij aan de offshore en scheepvaart, de petrochemie en aan de farmaceutische industrie. De airconditioners worden gebruikt Lees meer »
Modernisering legvoerfabriek De Heus Nijkerk
 

Modernisering legvoerfabriek De Heus Nijkerk

Na renovaties van de locaties Maasbracht, Ravenstein en Sneek is ook deze locatie onder handen genomen. Volgens Van Heus is er net als in de andere fabrieken gebruik gemaakt van de combinatie voorzeven-walsen-zeven-walsen en nog een laatste fractie via de hamermolen. Met behulp van deze technieken kunnen de grondstoffen tot de ideale Lees meer »
Circulaire separator voor het scheiden van zoetstoffen
 

Circulaire separator voor het scheiden van zoetstoffen

Zoetstoffen vormen een integraal onderdeel van de wereldwijde productie van voedingsmiddelen en dranken. Zoetstoffen kunnen worden vervaardigd uit meerdere natuurlijke producten, meestal fruit, honing of maïs, en worden toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen. Dergelijke levensmiddelen-additieven worden gereguleerd door voedselveiligheid Lees meer »
WAM trogschroef CAU voor veevoeder
 

WAM trogschroef CAU voor veevoeder

WAM Holland levert al sinds 1969 schroeftransporteurs welke ideaal zijn voor transport over korte afstanden. De functie van mechanische transporteurs is het verplaatsen van stortgoederen tijdens de vele stadiums in een proces. WAM ontwerpt en produceert de CAU schroeven zelf en kunnen worden toegepast voor het horizontaal transporteren of Lees meer »

Agenda
28 feb  Measurement of the Behavioural Properties of Powders, Chatham Maritime
12 mrt  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
13 mrt  Training Project Control, Utrecht
13 mrt  Cursus Storage and Discharge of Powders and Bulk Solids, Chatham Maritime
13 mrt  Workshop Hygiënische Perslucht, Ede
16 mrt  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
27 mrt  Vakbeurs FVG Asia 2018, Bangkok
28 mrt  Cursus Biomass Handling, Storage and Feeding, Chatham Maritime
10 apr  Vakbeurs Empack, Utrecht
12 apr  2-daagse cursus Innovatieve reinigingstechnieken, Utrecht
17 apr  Seminar Robotica in de voedingsmiddelenindustrie, volgt
17 apr  Design of Equipment for Storing and Discharging Bulk Solids, Chatham Maritime
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.