Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
JANUARI 2018
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Jongerius B.V. , Nijkerk

Extruder Experts Cool & Clean concept
 

Extruder Experts Cool & Clean concept

”Cool & Clean” is een innovatieve techniek van Extruder Experts voor het reinigen van koelkanalen in de extruderbehuizing. Dankzij het gepaten-teerde systeem van afdichtingen heeft u volledige toegang tot de koel-kanalen en bent u voor het onderhoud en het reinigen van de kanalen niet meer afhankelijk van derden. Wist u dat 0,5mm kalkaanslag Lees meer »
 

Zero waste bij continuproductie hotmelts

  Twee operators per shift bedienen Supertape’s nieuwe coatingafdeling, die gecertificeerd is voor de productie van foodgrade hotmelts. De installatie biedt flexibiliteit, efficiëntie en kwaliteitsbeheersing in een schone productomgeving. En dat alles binnen een volautomatische applicatie.

Lees het hele artikel »

Lichtgewicht aluminium schuifafsluiters met RVS304 klepblad
 

Lichtgewicht aluminium schuifafsluiters met RVS304 klepblad

LeBlansch Bulkhandling Equipment heeft een compleet programma Aluminium schuifafsluiters van Comav s.r.l., De schuifafsluiters zijn specifiek ontworpen voor het veilig en bedrijfszeker regelen of afsluiten van de (drogestoffen) productstroom, in mechanisch transportsystemen, onder hoppers en/of silo’s. Het ontwerp kenmerkt zich met een Lees meer »
Easyfairs lanceert in 2018 Maintenance Gorinchem
 

Easyfairs lanceert in 2018 Maintenance Gorinchem

De beursorganisatie beroept zich op succesvolle edities van dit evenement in Stuttgart, Dortmund, Antwerpen en Zurich. De expositie zal op 17, 18 en 19 april plaatsvinden. De vakbeurs biedt een oplossingsgericht platform voor fabrikanten, importeurs, toeleveranciers en dienstverleners binnen de industriële sector op het gebied van onderhoud Lees meer »
Bandscheefloopbewaking voor bekerelevator en transportband
 

Bandscheefloopbewaking voor bekerelevator en transportband

Het door ons ontworpen product Rub-Block met een PT100 temperatuur-sensor is ontwikkeld om de scheefloop van een transportband of elevator-band vroegtijdig te detecteren. Het voordeel van de Rub-Block ten opzichten van inductieve of capacitieve sensoren is het feit dat die werkt doormiddel van wrijvingswarmte en daardoor een continu Lees meer »
 

Energiebesparing van 70% bij fritesdroger

  Het terugwinnen van restwarmte uit industriële processen staat in bij producenten en verwerkers van droge bulkproducten nog in de kinderschoenen. Een gemiste kans, want het is economisch zeer rendabel. Frietproducent McCain Foods in Lelystad is een van de trendsetters.

Lees het hele artikel »
Nauwkeurigheid van krachtopnemer 300 is verdubbeld
 

Nauwkeurigheid van krachtopnemer 300 is verdubbeld

Opnemer type 300 is een populaire buigstaaf opnemer. Door de compacte bouwvorm, hoge bedrijfszekerheid en nauwkeurigheid vindt dit type vele toepassingen, zowel in automatische als niet automatische weegapparatuur. De betrouwbaarheid wordt onder andere gewaarborgd door de uitvoering in roestvrijstaal en de hermetische afdichting van alle spanning Lees meer »
Blijf bij de tijd met de Industrie Kalender 2018
 

Blijf bij de tijd met de Industrie Kalender 2018

Met de industrie kalender 2018 van Mettler-Toledo vergeet u niet langer de verjaardag van uw collega, maar blijft u ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen! Iedere maand biedt toegang tot informatiegidsen, white papers, webinars en andere kennisbronnen. In februari organiseren wij een webinar over de herziening van de ISO9001-norm. Lees meer »
Tradinco Instruments sluit zich aan bij Indutrade Benelux
 

Tradinco Instruments sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Op 22 december jongstleden is Tradinco Instruments onderdeel geworden van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. ’The Calibration Company’ Tradinco Instruments richt zich sinds haar oprichting in 1963 op kalibratie en sensoroplossingen, voornamelijk voor druk en temperatuur, voor de industriële markt. Vanuit de hoofdvestiging Lees meer »

REMA TIP TOP TSN, Arnhem

Nieuwe messenmolen Grindomix GM 200
 

Nieuwe messenmolen Grindomix GM 200

De standaardmolen voor homogenisatie van monsters in de voedings-industrie is volledige opnieuw ontworpen en verder verbeterd. De Grindomix is de perfecte molen om droge, olieachtige, vettige, zachte en taaie monstermaterialen te homogeniseren - voor analyseresultaten met minimale standaarddeviatie. Het model GM 200 voor monstervolumes Lees meer »
Nutricia-fabriek bijna klaar
 

Nutricia-fabriek bijna klaar

Na vier jaar voorbereiding en bouwactiviteiten is bekend gemaakt dat de nieuwe Nutricia babyvoedingsfabriek langs de A73 bij Haps volgend jaar operationeel zal zijn. De verhuizing vanuit de oude fabriek in Cuijk start in april. In november zijn alle 450 medewerkers overgegaan naar het nieuwe pand. Moederbedrijf Danone investeerde 240 miljoen Lees meer »
Ontwerp snel GHS/CLP-labels
 

Ontwerp snel GHS/CLP-labels

Bedrijven in de Europese Unie zijn verplicht om alle chemicaliën in hun werkplaatsen in overeenstemming met de GHS/CLP-regelgeving te identificeren en te labelen. Als internationale leverancier van identificatie-oplossingen biedt Brady Corporation nu een app aan waarmee GHS/CLP-labels met behulp van vooraf gedefinieerde chemische Lees meer »
Rossi introduceert de Rossi Online Catalog
 

Rossi introduceert de Rossi Online Catalog

Met gepaste trots willen wij u onze nieuwe Rossi Online Catalog voorstellen ROC is een uniek middel wat eenvoudig gebruikt kan worden voor een juiste selectie van uw tandwielkast of motorreductor. ROC helpt u: Een product configuratie te maken; Foutieve selecties te voorkomen; Complete documentatie te verschaffen Op dit moment Lees meer »
Vertraging bouw kunstmestfabriek
 

Vertraging bouw kunstmestfabriek

De oplevering van een nieuw te bouwen kunstmestfabriek van Yara in Sluiskil is vertraagd door een langdurige staking van 150 ingehuurde, voornamelijk Roemeense arbeiders. Ze werden volgens lokale kranten maandenlang niet uitbetaald. De nieuwe fabriek, Ureum 8, wordt gebouwd voor Yara Sluiskil. en moet 1 januari in bedrijf zijn. Lees meer »
Kostenbesparing door 30% hogere vullingsgraad bulktanks
 

Kostenbesparing door 30% hogere vullingsgraad bulktanks

Dankzij de Muhr Productspreider neemt de vullingsgraad van bulktanks tot wel 30% toe. Met interessante kostenbesparingen als resultaat. Naast het beperken of voorkomen van stof leveren deze bulkbeladingsystemen dus ook een bijdrage aan efficiency en vermindering van transportkosten. Vlint is sinds 2017 de exclusieve leverancier van Muhr Lees meer »

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt plaatwerker/lassers
Beko Technologies zoekt Service engineer
Busch B.V. zoekt een Monteur Service Buitendienst
Busch B.V. zoekt een Sales Engineer
Goudsmit zoekt Mechanical Engineer magnetic recycling
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel-Technisch Verkoper m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Coördinator Order-engineering m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Engineer Powderhandling Systems m/v
Hosokawa Micron BV zoekt ICT-beheerder (Fulltime)
Hosokawa Micron BV zoekt Internationaal Servicemonteur m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Procestechnoloog m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Sales Support Assistant (fulltime)
Hosokawa Micron BV zoekt Teammanager Service m/v
JAVO Procestechniek zoekt Projectengineer/tekenaar
M.I.P. nv zoekt Kwaliteitsverantwoordelijke
M.I.P. nv zoekt productiemedewerkers
M.I.P. zoekt Meertalig calculator met commerciële feeling
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Rossi BeNeLux B.V. zoekt Account Manager Zuid Nederland
TBMA Europe zoekt Senior Project Engineer
Urschel zoekt Service Engineer m/v
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Logistiek medewerker opgevolgd door transportrobot
 

Logistiek medewerker opgevolgd door transportrobot

Bij de productie van de hoogwaardige schroeftransporteurs van Van Beek zijn aardig wat onderdelen nodig. De voormalig logistiek medewerker Arie zorgde ervoor dat iedereen in de productie het materiaal binnen handbereik had dat hij nodig heeft om zijn werk te doen. Maar toen ging Arie met een welverdiend pensioen. Wat nu? Het pensioen van Lees meer »
MIX universele filterreinigingsunit
 

MIX universele filterreinigingsunit

Voor het automatisch reinigen van stoffilters met behulp van perslucht heeft Mix S.r.l. nu een universele besturingsunit op de markt gebracht, die door de gebruiker zelf op eenvoudige wijze kan worden geconfigureerd. Deze regelaar heeft de volgende eigenschappen: Voedingsspanning door de gebruiker instelbaar: 24 V DC, 24 V AC, 115 V AC, 230 Lees meer »
Dubbele Heerenveense kindervoedingsfabriek
 

Dubbele Heerenveense kindervoedingsfabriek

In Noord-Nederland komt de afronding in zicht van een grote nieuwe fabriek voor kindervoeding van zuivelconcern Ausnutria Hyproca. De plannen voor de bouw van de productielocatie moesten worden aangepast vanwege de nieuwe Chinese wetgeving voor baby- en kindervoeding die per 1 januari 2018 van kracht gaat. Volgens die wet mag iedere Lees meer »
Bay Plastics Machinery introduceert oplossing voor fines
 

Bay Plastics Machinery introduceert oplossing voor fines

Er is een nieuwe innovatie op het gebied van pelletizeren. De vinding van Bay Plastics Machinery vermindert het percentage fines aanzienlijk, wat resulteert in verbeterde opbrengst. De gepatenteerde oplossing is gericht op het overwinnen van twee problemen; de neiging van pellets om door statische elektriciteit in de snijkamer te blijven Lees meer »
M.I.P. leverde 2 cementsilo’s aan de Antwerpse Scheldekaaien
 

M.I.P. leverde 2 cementsilo’s aan de Antwerpse Scheldekaaien

M.I.P. leverde vorig jaar aan de Antwerpse Scheldekaaien 2 GVK cementsilo’s met elk een opslagcapaciteit van 80m³ en een diameter van 3 meter. Tot de zomer van 2018 werkt Waterwegen & Zeekanaal op de Cockerillkaai aan het verstevigen van de historische kaaimuur, waarna daarachter een met staal versterkte diepwand wordt geplaatst Lees meer »

Agenda
23 jan  Caking and Lump Formation in Powders and Bulk Solids, Chatham Maritime
23 jan  Basistraining Intrinsieke Veiligheid, Ede
24 jan  Deblending and separation in processes and equipment, Chatham Maritime
 1 feb  Training Project Control, Amsterdam
28 feb  Measurement of the Behavioural Properties of Powders, Chatham Maritime
12 mrt  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
13 mrt  Workshop Hygiënische Perslucht, Ede
13 mrt  Cursus Storage and Discharge of Powders and Bulk Solids, Chatham Maritime
16 mrt  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
27 mrt  Vakbeurs FVG Asia 2018, Bangkok
10 apr  Vakbeurs Empack, Utrecht
12 apr  2-daagse cursus Innovatieve reinigingstechnieken, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.