Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
DECEMBER 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Jongerius B.V. , Nijkerk

 

Gravimetrisch doseren leidt tot minder afkeur dakpannen

Lees het hele artikel
  Sinds dakpanproducent Wienerberger een nieuwe feeder plaatste, is de samenstelling van hun basisgrondstof beter en betrouwbaarder geworden. Het moeilijk doseerbare granietpoeder wordt met de nieuwe feeder exacter en stabieler gedoseerd. Het plaatsen van de feeder was door de geringe hoogte een puzzel, maar die uitdaging is goed opgelost.

Lees het hele artikel »
Ronde zeefmachine in afgesloten downflow cabine
 

Ronde zeefmachine in afgesloten downflow cabine

Extract Technology integreert een antiseptische zeefmachine in een farmaceutische downflow cabine om de poederproductie te optimaliseren Extract Technology Ltd. (ETL) is een toonaangevende fabrikant van beheersingssystemen en antiseptische systemen die beheersings-oplossingen levert aan farmaceutische en chemische Lees meer »
Mega-uitbreiding rijstfabriek Bolton, Canada
 

Mega-uitbreiding rijstfabriek Bolton, Canada

De Canadese divisie van snoep, voedings- en diervoedingsfabrikant Mars Inc. heeft zijn rijst- en granenfabriek in het Canadese Bolton met 60.000 m2 uitgebreid. Daarmee is de capaciteit van deze productielocatie voor producten van de merken Uncle Ben’s en het biologische Seeds of Change flink toegenomen. De fabriek kan nu voorzien in Lees meer »
10 tips om de standtijd van ontstoffingsfilters te verlengen
 

10 tips om de standtijd van ontstoffingsfilters te verlengen

De levensduur van ontstoffingsfilters blijkt geregeld korter dan berekend. Suboptimale filtratieprocessen of een gewijzigde productsamenstelling zijn daar vaak debet aan. Toch zijn snelle en eenvoudige oplossingen voorhanden, leert de praktijk. Met de tips van Vlint valt de levensduur van filters soms meer dan te verdubbelen. Lees meer »
CEN-TRAX belt tracker nu geschikt voor ATEX zone 21 en 22
 

CEN-TRAX belt tracker nu geschikt voor ATEX zone 21 en 22

Ook in een ATEX gezoneerde ruimte houdt de CEN-TRAX® belt tracker uw transportband in het juiste spoor! Heeft uw transportband scheefloop en is deze opgesteld in een ATEX-gezoneerde omgeving? Dan kan deze scheefloop vanaf nu eenvoudig worden voorkomen door het monteren van de gecertificeerde CEN-TRAX® belt tracker stuurrollen Lees meer »
Uitbreiding operator panels met 15,6 en 18,5-inch schermen
 

Uitbreiding operator panels met 15,6 en 18,5-inch schermen

Productiebedrijven investeren in ‘slimme’ faciliteiten door end-to-end processen te automatiseren, waardoor kleinere series en op maat gemaakte producten realiteit worden. De automatiseringsoplossingen die hierbij gebruikt worden zorgen voor een structurele toename van beschikbare data in en om het productieproces. Op de fabrieksvloer is Lees meer »
Niveaumeting met bulkverdeler
 

Niveaumeting met bulkverdeler

Het ”2-in-1” model van de MBA800 elektronische draaivleugelserie biedt twee functies gecombineerd in één apparaat. Een langzaam draaiende schoep duwt het bulkmateriaal opzij met zijn eigen kracht. De schoep nivelleert het oppervlak van het bulkmateriaal door het in een draaiende beweging van binnen naar buiten te schuiven. Lees meer »
Reijnders verlaadt cokes snel, stofvrij en veilig met Dino
 

Reijnders verlaadt cokes snel, stofvrij en veilig met Dino

Ooit begonnen als transportbedrijf en geëvolueerd tot handelsonderneming in kolenproducten. Dat is in een notendop de geschiedenis van Reijnders BV uit Boxtel. De nieuwste stap in deze evolutie is de aanschaf van een Dino mobiele bulkwagenvuller. “Dankzij de Dino kunnen we veel meer werk verzetten voor onze klanten”, zegt productieplanner Lees meer »
Megadeal landbouwportfolio
 

Megadeal landbouwportfolio

Het internationale concern Bayer, actief in de biotechnologie, gezondheids-zorg en landbouw, stoot delen van zijn divisies voor zaad en generieke bestrijdingsmiddelen af aan het Duitse chemiebedrijf BASF. De verkoop van deze onderdelen maakt de weg vrij voor de overname van zaad- en bestrijdingsmiddelenproducent Monsanto. Lees meer »
Visualiseer uw productieproces met Collect+ software
 

Visualiseer uw productieproces met Collect+ software

Productieprocessen zijn dynamisch. Deze variabiliteit heeft gevolgen voor uw productkwaliteit en productie-efficiëntie. Een goed inzicht in deze processen is van essentieel belang om een uitstekende kwaliteit en productiviteit te handhaven. CollectPlus™ software van Mettler toledo voor dataverzameling en visualisatie kan u een nieuw perspectief Lees meer »
Cognex In-Sight 7000 GEN2 en 8000 color
 

Cognex In-Sight 7000 GEN2 en 8000 color

De nieuwe Cognex In-Sight camera’s 7000 GEN2 en 8000 zijn nu ook verkrijgbaar in kleur. De 7000 GEN2 heeft een IP67-behuizing en heeft dezelfde modulaire opties en prestaties als de monochrome modellen uit deze serie. Daarnaast is er voor de applicaties met beperkte ruimte of bijvoorbeeld voor het monteren op een robotarm Lees meer »
Kan Lindor ook vlindereitjes mengen?
 

Kan Lindor ook vlindereitjes mengen?

Voor het eerst mengt de gentle touch menger van Lindor levende materie. Het gaat om eitjes van meelmotten (Ephestia) die Koppert Biological Systems uit Berkel en Rodenrijs samen met meel tot een homogeen mengsel mengt. Voor de rupsen die uit de eitjes komen is het meel hun voedingsbron. Koppert is gespecialiseerd in het kweken Lees meer »
Endress+Hauser ontvangt prijs voor Promass Q flowmeter
 

Endress+Hauser ontvangt prijs voor Promass Q flowmeter

Endress+Hauser heeft met de Promass Q de Swiss Technology Award gewonnen in de categorie Innovatieleiders. Deze op Coriolis-krachten gebaseerde flowmeter, speciaal ontwikkeld voor toepassing in de olie-en gasindustrie en de voedingsmiddelenindustrie, werd geprezen om de uitmuntende meetnauwkeurigheid, ook onder lastige Lees meer »
Milieuvriendelijke babyvoedingsfabriek
 

Milieuvriendelijke babyvoedingsfabriek

Dranken- en voedingsbedrijf Nestlé heeft de eerste steen gelegd voor zijn eerste Russische fabriek voor instant babyvoeding. Hiermee kan het Zwitserse bedrijf zijn marktpositie in de babyvoedingsmarkt versterken. Het merk Nestlé is al marktleider in Rusland, maar de productie vond tot nu toe elders plaats. Met lokale productie kan het assortiment Lees meer »
Deur in stoffilters efficiënt en kostenbeparend
 

Deur in stoffilters efficiënt en kostenbeparend

Met het transporteren, verwerken en opslaan van stortgoed ontstaat in de meeste gevallen stofontwikkeling. Om dit tegen te gaan kan een filter worden toegepast om mens, installatie, omgeving en milieu te beschermen. Met het ontwerp van een installatie is het altijd goed om te overwegen wat nodig is. Redenen als éénvoudige bereikbaarheid, Lees meer »
Pneumatisch en elektro pneumatisch bediende ventielen
 

Pneumatisch en elektro pneumatisch bediende ventielen

Camozzi breidt de Serie 8 ventielen uit met modellen waarbij het cartridgeventiel direct is geïntegreerd in een geanodiseerde aluminium behuizing en afdichtingen in FKM. De nieuwe behuizingen maken het gebruik mogelijk van pneumatische modellen met externe bediening en versies met elektro-pneumatisch bediening met Lees meer »
Verticale silomenger creëert massastromen binnen mengsilo
 

Verticale silomenger creëert massastromen binnen mengsilo

Voor het mengen en homogeniseren van goed lopende, droge stoffen van verschillende grootte en met verschillende stortgewichten heeft Van Beek de verticale silomenger ontwikkeld. De silomenger creëert massastromen binnen de mengsilo, de werking is te vergelijken met die van een chocoladefontein. De silo fungeert als een mengvat Lees meer »
Programmeerbare, incrementele trekdraadencoders
 

Programmeerbare, incrementele trekdraadencoders

Summit-Automation introduceert de nieuwste uitbreiding van de programmeerbare, incrementele trekdraadencoders. Deze nieuwe lineaire meetsensoren met programmeerbare encoders zorgen voor een grotere veelzijdigheid in de LINARIX-serie. Er zijn nu trekdraadencoders beschikbaar voor meetlengtes van 1,25 m tot 15 m. Lees meer »

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt plaatwerker/lassers
Beko Technologies zoekt Service engineer
Busch B.V. zoekt een Monteur Service Buitendienst
Busch B.V. zoekt een Sales Engineer
Dahlman zoekt Technisch Commercieel Medewerker
DMN-Westinghouse zoekt Planner
Goudsmit zoekt Mechanical Engineer magnetic recycling
Hosokawa Micron BV zoekt Engineer Powderhandling Systems m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Procestechnoloog m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Teammanager Service m/v
M.I.P. nv zoekt industrieel technisch tekenaar (m/v)
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Polem BV zoekt Monteur Technische Dienst
Rossi BeNeLux B.V. zoekt Account Manager Zuid Nederland
TBMA Europe zoekt Senior Project Engineer
Urschel zoekt Service Engineer m/v
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

M.I.P levert volop zoutsilo’s nu het winter is
 

M.I.P levert volop zoutsilo’s nu het winter is

De afgelopen maanden en de komende periode levert M.I.P volop zoutsilo’s uit voor de gladheidsbestrijding. Een mooi voorbeeld hiervan is de mobiele zoutsilo die door middel van verplaatsbare funderingselementen flexibel kan worden opgesteld. Composiet silo’s zijn bij uitstek geschikt om zout in op te slaan gezien het agressieve karakter van Lees meer »
Spannwellen zeefmatten met randen
 

Spannwellen zeefmatten met randen

Van Gink Trading BV fabriceert nu naast de vlakke flip-flow spanwellen zeefmatten ook spanwellen zeefmatten met randen voor bevestiging met tussenkeg. (zie foto) Net als de vlakke zeefmatten kunnen deze worden geproduceerd tot 3 meter lengte en in variabele dikte. Perforatie van de zeefmatten kan met ronde,vierkante of sleufgaten Lees meer »
Vortex Valves vervangt handmatig slangwisselstation
 

Vortex Valves vervangt handmatig slangwisselstation

Voor een Amerikaanse Donut keten is Vortex Valves voor de uitdaging gesteld om een handmatig slangwisselstation in een pneumatisch transportsysteem te automatiseren, waarbij het mogelijk is om geautomatiseerd vanuit 2 container buffer stations product te kunnen transporteren naar elk van de 8 verpakkingslijnen Lees meer »
Precia-Molen: 150 jaar weegwerktuigen
 

Precia-Molen: 150 jaar weegwerktuigen

2017 Was voor Precia-Molen Nederland in meerdere opzichten een bijzonder jaar. Eerst en vooral vanwege het 150 jarig jubileum. Nederland kent ca. 1.648.230 bedrijven (Bron: CBS). Ongeveer 500 daarvan bestaan al 150 jaar of langer. Precia-Molen is er erg trotst op 1 van die 500 te zijn. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan alle Lees meer »
Volautomatische filterpers levert drogere solids
 

Volautomatische filterpers levert drogere solids

ProFilco introduceert een nieuwe innovatieve, volautomatische filterpers. Personeel is alleen nog nodig om de volle containers te wisselen. • Drogere filterkoek en een hogere capaciteit door optimaal gebruik van membraanfilterelementen en afstemming met besturing, filtercurve en drogingsfuncties. • Afgedichte filterelementen en een Lees meer »

Agenda
18 jan  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
23 jan  Basistraining Intrinsieke Veiligheid, Ede
 1 feb  Training Project Control, Amsterdam
 6 feb  Seminar Energie besparen met uw industriële waterzuivering, Eindhoven
12 mrt  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
21 mrt  Vakbeurs Pumps & Valves, Antwerpen
21 mrt  Vakbeurs Maintenance, Antwerpen
27 mrt  Vakbeurs FVG Asia 2018, Bangkok
10 sep  Conveying and Handling of Particulate Solids, Greenwich
 2 okt  Vakbeurs Industrial Processing , Utrecht
12 feb  Fair ExpoSolidos 2019, Barcelona
12 feb  Fair PoluSolidos, Barcelona
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.