Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
NOVEMBER 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Jongerius B.V. , Nijkerk

 

Powtech 2017: Efficiëntie en veiligheid trending topics

Lees het hele artikel
  Apparatuur kan met steeds minder energie toe, wordt compacter en kan op dezelfde voetafdruk soms wel de dubbele capaciteit halen. De droge procesindustrie krijgt zo steeds meer mogelijkheden voor efficiënte, groene productie. Daarbij staat veiligheid voorop of het nu gaat om de kwaliteit te borgen van de medicijn- en voedselproductie of werknemers te beschermen tegen contaminatie en explosiegevaar.
Lees het hele artikel »
Rice Lake komt met nieuwe Master weegprocessor
 

Rice Lake komt met nieuwe Master weegprocessor

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. uit Heteren (voorheen Master Engineering B.V.) brengt een nieuwe weegprocessor, model WE503, op de markt. Het apparaat is in eerste instantie bedoeld is voor bandweging. Echter, de indicator kan ook gebruikt worden voor Loss-in-Weight toepassingen, schroefweegsystemen, checkweighers, Lees meer »
(Advertorial)

Veilig flensvergrendelingssysteem voor vele typen leidingen
 

Veilig flensvergrendelingssysteem voor leidingen

Het flensvergrendelingssysteem kan worden aangebracht op het grootste assortiment leidingen om gemakkelijk en tijdelijk leidingen af te sluiten. Met het flensvergrendelingssysteem kunnen gebruikers voorkomen dat er gas, stoom en gevaarlijke vloeistoffen vrijkomen tijdens onderhoudswerken aan leidingen. Meer veiligheid en conformiteit, en vonkvrij materiaal.
» Ontvang de productfiche
» Download de gratis Lockout/Tagout-gids
Uitbreiding feeder systemen Precision Process Equipment
 

Uitbreiding feeder systemen Precision Process Equipment

Na de succesvolle introductie van de snel reinigbare Precision Triple Feeder PTF-250 heeft Precision process equipment haar gamma verder uitgebreid met het snel reinigbaar systeem op zijn grotere broer de PTF-500. Op deze manier is de robuuste PTF 500 nu ook heel geschikt voor processen waar vaak productwissels voorkomen of waar het grondig Lees meer »
Wegen; de beste techniek voor voorraadcontrole in tanks
 

Wegen; de beste techniek voor voorraadcontrole in tanks

Er zijn verschillende manieren om de inhoud van tanks te meten, maar niet alle manieren zijn nauwkeurig en betrouwbaar. De meeste meettechnieken zijn gebaseerd op het wegen van het volume. Hierbij worden sensoren op de binnen- of buitenkant van de tank aangebracht. Dit vergroot echter de kans op afwijkende resultaten doordat externe factoren Lees meer »
Comav EP30 - EP150 EPS Polystyreen compacter
 

Comav EP30 - EP150 EPS Polystyreen compacter

Comav s.r.l. is een toonaangevend producent van polystyreen piepschuim compacters type EP30 en EP150. De Comav EP30 en EP150 polystyreen compacters worden wereldwijd toegepast in de polystyreen en recycling industrie voor het recyclen van onder anderen verpakkingsmaterialen. Door de eenvoud van de installatie is deze zeer gemakkelijk Lees meer »
Jöst trilgoot configurator
 

Jöst trilgoot configurator

Jöst lanceert een trilgootconfigurator. Zowel op de website joest.com, als ook onder dosierrinne.com is deze handige configurator te vinden. Gebruik onderstaande link om de configurator te openen. Talloze uitvoeringen zijn hier samen te stellen en te zien als voorbeeld. Lees meer »
Solids Rotterdam ziet volledige industrie samenkomen
 

Solids Rotterdam ziet volledige industrie samenkomen

De zevende editie van Solids op 4 en 5 oktober in Rotterdam Ahoy is in combinatie Pumps & Valves bezocht door ruim 3.000 professionals. Gezamenlijk telden beide beurzen 250 exposanten, die hun innovaties en technologische oplossingen presenteerden aan duizenden belangstel-lenden, als algemeen directeuren, technisch managers, Lees meer »
Nieuw: op volle zee batches vis nauwkeurig doseren
 

Nieuw: op volle zee batches vis nauwkeurig doseren

Aan boord van een zeegaand visserschip nauwkeurig wegen is geen sinecure. In de eerste plaats stampt en rolt het schip door de golven voortdurend. Verder veroorzaken de motoren, hijswerktuigen, lieren en dergelijke een veelvoud aan trillingen met de bijbehorende harmonischen. Gebruik makende van bestaande instrumentatie Lees meer »

REMA TIP TOP TSN, Arnhem

Magneet maakt straalgrit geschikt voor hergebruik
 

Magneet maakt straalgrit geschikt voor hergebruik

Goudsmit Magnetics heeft onlangs een trommelmagneet voor het reinigen van straalgrit op de markt gebracht. Deze scheidt vuil, zoals verfresten en roest uit magnetisch straalmiddel maar is ook geschikt voor het scheiden van stalen van het niet-stalen straalgrit (zoals keramisch), waarna dit weer herbruikbaar is. Het staalgrit kan tijdens het Lees meer »
METPOINT® OCV compact bij Beko Technologies
 

METPOINT® OCV compact bij Beko Technologies

Beko Technologies, specialist voor de zuivering van perslucht en drukgas, breidt zijn productassortiment op het gebied van meettechniek uit: de nieuwe Metpoint® OCV compact is een verdere ontwikkeling van de Metpoint® OCV, die sinds acht jaar op de markt is en zich in talrijke toepassingsvelden heeft bewezen. „Onze compacte variant Lees meer »
Dolphin LT 0170/0220 A vloeistofringvacuümpomp
 

Dolphin LT 0170/0220 A vloeistofringvacuümpomp

De Dolphin LT-serie is de nieuwe generatie vloeistofringvacuümpompen van Busch. De pompen bieden alle voordelen van beproefde technologie, plus extra verbeteringen. De pompen van de Dolphin LT-serie zijn tweetraps-vacuümpompen voor toepassingen van atmosferische druk tot 33 mbar. De Dolphin LT-serie is verkrijgbaar in acht uitvoeringen, Lees meer »
Feed Valid krijgt langste verticale transportschroef
 

Feed Valid krijgt langste verticale transportschroef

Soms krijgt Van Beek Schroeftransport vragen die het bedrijf niet elke dag krijgt. Of het bedrijf een rvs transportschroef van 17,5 meter uit één stuk kan maken bijvoorbeeld. De Van Mourik Group had twee lange schroeven nodig om silo’s van Feed Valid (voorheen Covaco) uit Poederoijen te vullen. Zo lang had Van Beek ze nog niet gemaakt, maar Lees meer »
De Multi Power Transducer LSMT4
 

De Multi Power Transducer LSMT4

De Multi Power Transducer LSMT4 wordt gebruikt in machines of systemen met hoge vermogens om meerdere parameters gelijktijdig te meten. Denk hierbij aan stroom, spanning, actieve / reactieve / schijnbare vermogen, power factor (cos phi), frequentie, enz. De unit biedt maximaal 10 analoge uitgangen corresponderend met vooraf toegewezen Lees meer »
Beeldanalyse van melkpoeder
 

Beeldanalyse van melkpoeder

Zuivelproducten zoals melk, room of zelfs yoghurt kunnen tot poeder worden omvormd om een poeder te produceren met een verhoogde houdbaarheid en eenvoudigere hantering. Deze poeders worden dan gemakkelijk gebruikt om delicatessen zoals chocolade, gebak of roomijs te produceren. Gepoederde melk wordt geproduceerd Lees meer »
RVC-E draaisluis WAM conform Europese NEN normering
 

RVC-E draaisluis WAM conform Europese NEN normering

Het WAM Holland programma van de draaisluizen is uitgebreid met een nieuw model type “RVC-E” genaamd. Deze draaisluis is uitstekend geschikt voor het verwerken van poeders en granulaten en is ATEX gecertificeerd volgens (EX II 1D/3D c T135° C ) en (EX D St2) De RVC-E draaisluis voldoet aan de normering, NEN-EN 15089:2009. Deze Lees meer »

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt plaatwerker/lassers
Beko Technologies zoekt Service engineer
Busch B.V. zoekt een Monteur Service Buitendienst
Busch B.V. zoekt een Sales Engineer
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Dahlman zoekt Technisch Commercieel Medewerker
DMN-Westinghouse zoekt Planner
Eskens zoekt Junior Field service engineer
Goudsmit zoekt Mechanical Engineer magnetic recycling
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel-Technisch Verkoper /m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Engineer Powderhandling Systems m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Procestechnoloog m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Teammanager Service m/v
M.I.P. nv zoekt industrieel technisch tekenaar (m/v)
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Polem BV zoekt Monteur Technische Dienst
Rossi BeNeLux B.V. zoekt Account Manager Zuid Nederland
TBMA Europe zoekt Senior Project Engineer
Transtech zoekt 1e Monteur buitendienst
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

2-daagse cursus Poeders en Granules
 

2-daagse cursus Poeders en Granules

Op 15 en 16 november 2017 organiseert Delft Solids Solutions weer haar 2-daagse Engelstalige cursus ”Powders & Granules - Physical Properties and Behavior” For whom? You are a process engineer, mechanical engineer, food technologist or chemist with a bachelor or academic background and you are working in an industry where solids are Lees meer »
MBA800 nu in halfpipe uitvoering
 

MBA800 nu in halfpipe uitvoering

Met de komst van de halfpipe wordt met name de hechting van stortgoed tegengegaan aan de vleugel. Tijdens het storten van bulkgoederen beschermt het dak de vleugel en hierdoor kan de vleugel direct in de bulkstroom gemonteerd worden. Door de eenvoudige maar effectieve opstelling van de as en de vleugel onder het V-vormige dak heeft het vallende Lees meer »
ESA - EW-serie nieuwe industriële monitoren
 

ESA - EW-serie nieuwe industriële monitoren

Door verdere digitalisering van zowel fabrieken, processen en machines neemt de behoefte aan visualisering ook steeds verder toe. In toenemende mate wordt de verzamelde data realtime bekeken door de gebruiker om direct actie te kunnen ondernemen. Via een touchpanel kan deze data op een overzichtelijke wijze worden getoond en kunnen ook Lees meer »
Nederman introduceert de CARZ-N explosiekleppen
 

Nederman introduceert de CARZ-N explosiekleppen

De CARZ explosie terugslagklep wordt gemonteerd in de aanzuigleiding van een filtersysteem. De klep sluit bij een beginnende drukgolf waardoor de vlammen en de resterende druk geblokkeerd worden. De klep voorkomt dat een explosie zich via het leidingwerk naar de werkruimte kan verplaatsen en daar schade of zelfs een secundaire explosie Lees meer »
Vortex Valves Wint MHEA Excellence Award
 

Vortex Valves Wint MHEA Excellence Award

Vortex Global Limited “producent en leverancier van componenten voor de stortgoed industrie” is genomineerd door de Materials Handling Engineers Association (MHEA) voor de Excellence Award in de categorie voor leverancier van het jaar 2017. De MHEA Excellence Award voor leverancier van het jaar wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven Lees meer »
Publicatie ISO 45001 arbomanagementsystemen in zicht
 

Publicatie ISO 45001 arbomanagementsystemen in zicht

De internationale norm ISO 45001 voor arbomanagementsystemen wordt eind november voor de laatste ronde, de FDIS-stemming, gepubliceerd. Het is dan niet meer mogelijk om inhoudelijk commentaar te geven, maar er kan door de leden wel worden aangegeven of zij voor publicatie van de norm zijn of niet. Deze stemming duurt 8 weken. De norm Lees meer »

Agenda
23 nov  Seminar Microscan Label quality event, Woerden
23 nov  Congres Machevo Connect 2017, Utrecht
24 nov  Cursus Wat u moet weten over de RI&E, Regio Zeist
28 nov  Vakbeurs VracTech/BulkTech show, Le Mans (F)
30 nov  Training Levensreddend handelen in bouw en industrie, Omgeving Utrecht
 5 dec  Course Pneumatic Conveying System Design, Chatham Maritime
 7 dec  Cursus Rotary Valves: Design, Selection and Operational Issues, Chatham, Kent
11 dec  Training Thermal Basics & Thermal Advanced, Antwerpen
15 dec  Cursus Hygiënische engineering - Droge processen, Utrecht
18 jan  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
23 jan  Basistraining Intrinsieke Veiligheid, Ede
 1 feb  Training Project Control, Amsterdam
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.