Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
OKTOBER 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Jongerius B.V. , Nijkerk

 

PEF-technologie ook voor solids

Lees het hele artikel
  Pulsed Electric Fields, kortweg PEF, was toch een milde conserveringstechnologie om viskeuze en vloeibare producten langer houdbaar te maken met minimaal verlies van smaak en structuur? Bijna goed, er zijn nu ook toepassingen voor bulkproducten, zoals appelen en aardappelen. In dit geval gaat het niet om conservering, maar om een voorbehandelingsmethode om een hoger
Lees het hele artikel »
 ECON hybride onderwater- en lucht pelletizer
 

ECON hybride onderwater- en lucht pelletizer

De in 2015 geïntroduceerde hybride onderwater- en lucht pelletizer type EWA, is de afgelopen 2 jaar succesvol ontvangen in de markt van granulaat. De EWA pelletizer combineert twee beproefde ECON technieken te weten: onderwatergranulatie en luchtgranulatie. Ondanks dat de onderwaterpelletizers van ECON voor bijna alle Lees meer »
(Advertorial)

Go for Zero Gids: Een werkplaats zonder arbeidsongevallen
 

Go for Zero: een werkplek zonder arbeidsongevallen

Elk arbeidsongeval brengt kosten met zich mee, en kan ook een menselijke tol eisen, wat een negatieve impact heeft op de werksfeer en de productiviteit. Veiligheidsrisico’s beheersen om ongevallen op het werk te voorkomen is goed voor uw mensen en tegelijk economisch verstandig om de winstgevendheid van uw bedrijf te beschermen of zelfs te verbeteren.
Beheers uw veiligheidsrisico’s:
» Download de gratis gids met tips en tools
Betrouwbare detectie van transparante objecten
 

Betrouwbare detectie van transparante objecten

Het detecteren van transparante objecten is voor een conventionele fotocel al snel een brug te ver. Transparant plastic of glas absorbeert tenslotte maar een heel klein gedeelte van licht en zorgt voor maar een heel klein verschil tussen het uitgezonden licht en datgene dat wordt ontvangen. Het is dan lastig om een duidelijk en stabiel signaal uit te sturen. Lees meer »
Trommelmengers voor snackgigant Haldiram’s India
 

Trommelmengers voor snackgigant Haldiram’s India

Voor de Indiase snackgigant Haldiram’s mengen vier van onze Lindor L1000 trommelmengers dagelijks tonnen aan Namkeen-zoutjes. Voor veel Indiërs is het drinken van Chai (thee) een dagelijks ritueel waarbij een schaal Namkeen niet mag ontbreken. Met een inwonersaantal van 1,33 miljard verwerkt India iedere avond dus tonnen aan Namkeen. Lees meer »
Flexal stortpunt-bescherming bij Promati
 

Flexal stortpunt-bescherming bij Promati

FLEXAL® bestaat uit soepele elastische banden die dwars onder de transportband ter hoogte van het stortpunt worden geplaatst. Door hun soepel en elastisch vermogen zijn ze uitermate goed geschikt om de impact en de energie van het gestorte product op te vangen. De banden, aantal afhankelijk van het stortpunt, zijn gemonteerd op een stalen Lees meer »

Dormatec

Geleiderollen met slijtvaste polyurethaan diabolomantel
 

Geleiderollen met slijtvaste polyurethaan diabolomantel

De nieuwe geleiderollen van Van Gink Trading BV kunnen een uitkomst zijn bij het centreren en sturen van de transportband. De geleiderol wordt geplaatst op het boven- of retourpad van de transportband, de rol bestaat uit een dikwandige zwaargelagerde rol met daar omheen een diabolovormig polyurethaan mantel. De rol is geschikt om bijvoorbeeld Lees meer »
Weet u wat Industry 4.0 voor uw processen betekent?
 

Weet u wat Industry 4.0 voor uw processen betekent?

Recente ontwikkelingen rond Industry 4.0 en het Internet of Things hebben in diverse industrieën aanzet gegeven tot een grote paradigmaverschuiving. De traditionele productie-hiërarchie met een gecentraliseerd beheer verandert in een gedecentraliseerde organisatie, waarin het eindproduct op onafhankelijke wijze met de productieapparatuur Lees meer »
Derde Dino voor logistiek dienstverlener Wessem
 

Derde Dino voor logistiek dienstverlener Wessem

De logistieke dienstverlener Wessem Port Services Group uit Stein heeft haar derde Dino mobiele bulkwagenvuller bij Van Beek aangekocht. Daar is een goede reden voor, zegt commercieel directeur van Wessem; Peter van Gemert. “We zijn zeer tevreden vanwege de flexibiliteit, het gemak bij het schoonmaken, de relatief lage investering en de Lees meer »
Twence transporteert verbrandingsslakken met Jöst schudgoot
 

Twence transporteert verbrandingsslakken met Jöst schudgoot

Afvalenergiecentrales (AEC’s) genereren vaste reststoffen. Naast vliegas zijn dit vooral verbrandingsslakken en schrootdelen. Deze vaste afvalstroom wordt via een waterbad afgevoerd voor verdere behandeling. Lijn 3 van TWENCE in Hengelo heeft hiervoor een resonantie schudgoot van JÖST. Geschikt voor maximaal 20 ton per uur over een lengte Lees meer »
Solids 2017, ook deze editie weer een succes
 

Solids 2017, ook deze editie weer een succes

Meer dan 250 exposanten presenteerden hun innovaties en technologische oplossingen aan meer dan 3000 bezoekers als algemeen directeuren, technisch managers, procestechnologen, R&D managers en projectleiders uit de voeding & diervoeding -, agri -, chemie -, metaal -, recycling & afvalverwerking -, kunststof - en rubber industrie. Deze Lees meer »
Trillende zeef voor controlezeving van koffiegranulaat
 

Trillende zeef voor controlezeving van koffiegranulaat

De Russell Compact Sieve kan overmaatse deeltjes op hoge snelheid verwijderen tijdens het verwerken van koffiegranulaat. Om de kwaliteit en consistentie van voedingsmiddelen en drankproducten te waarborgen en te kunnen voldoen aan regelgeving inzake gewichten en maten worden eindproducten zoals poeders en granulaat gescreend op Lees meer »
Beko Technologies introduceert een nieuwe filtergeneratie
 

Beko Technologies introduceert een nieuwe filtergeneratie

Neuss, dd. september 2017 – Beko Technologies GmbH, specialist voor de zuivering van perslucht en drukgas, brengt met Clearpoint 3eco een nieuwe generatie persluchtfilters op de markt. De nieuwe filters bereiken een tot wel 10 maal hogere capaciteit om olie-aerosolen te scheiden bij een tot 50% gereduceerd drukverschil , in vergelijking met Lees meer »
Manchetten voor bekende zuivelcoöperatie via Dinnissen
 

Manchetten voor bekende zuivelcoöperatie via Dinnissen

Wist u dat wij met onze manchetten de preferred supplier van een bekende zuivelcoöperatie zijn? Via Dinnissen Process Technology zijn onze manchetten overal in het zuivelververwerkingsproces terug te vinden. Marco Fernhout, projectmanager bij Dinnissen, licht toe waar in het proces onze manchetten verwerkt zijn en waarom hij al jaren met ons Lees meer »

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt plaatwerker/lassers
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Beko Technologies zoekt Service engineer
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Dahlman zoekt Technisch Commercieel Medewerker
Denios BV zoekt allround service- & onderhoudsmonteur
DMN-Westinghouse zoekt Planner
Eskens zoekt Junior Field service engineer
Goudsmit zoekt Mechanical Engineer magnetic recycling
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel-Technisch Verkoper /m/v
M.I.P. nv zoekt industrieel technisch tekenaar (m/v)
PENKO Engineering zoekt regional account manager
Polem BV zoekt Monteur Technische Dienst
Precia-Molen Nederland BV zoekt Software & Service Technici
Tallpack zoekt Servicemonteur buitendienst (fulltime)
TBMA Europe zoekt Senior Project Engineer
Transtech zoekt 1e Monteur buitendienst
Verder Scientific zoekt Sales Engineer
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Gratis Dwyer-catalogus 2018 nu verkrijgbaar
 

Gratis Dwyer-catalogus 2018 nu verkrijgbaar

De 2018-uitgave van de Dwyer-catalogus is vanaf nu verkrijgbaar bij Hitma Instrumentatie. Deze productcatalogus telt meer dan 500 pagina’s en bevat het complete meet- en regelassortiment van Dwyer Instruments. Technische specificaties Alle instrumenten in de catalogus zijn voorzien van duidelijke technische specificaties en maatschetsen. Lees meer »
Poeth Z-Conveyor nu ook in C-vorm leverbaar
 

Poeth Z-Conveyor nu ook in C-vorm leverbaar

Poeth Z-Conveyor nu ook in C-vorm leverbaar. inzetbaar voor : - versmerende poeders en granulaten - breukgevoelige producten - zeer moeilijk transporteerbare producten zoals verse aardappel schillen - contaminatie gevoelige producten (restloosheid) - Atex gevoelige producten Testopstelling met hoogte van 9 mtr beschikbaar. Lees meer »
Nieuwe range lantaarnstukken BH Catalogus
 

Nieuwe range lantaarnstukken BH Catalogus

Uit oogpunt van standaardisatie en kwaliteit introduceert Rossi een eigen programma van gietijzeren lantaarnstukken voor aanbouw van IEC, maar ook NEMA e-motoren. Deze oplossing bied Rossi aan als alternatief naast onze motorreductoren voorzien van motor aanbouw flens. Motoren tot IEC bouwgrootte 355 kunnen eenvoudig aan een tandwielkast Lees meer »
Ook u kunt er nog bij zijn: Machevo Connect 2017
 

Ook u kunt er nog bij zijn: Machevo Connect 2017

Het jaarlijkse grootste evenement voor onze leden komt er weer aan. Machevo Connect vindt dit jaar plaats op 23 november in Jaarbeurs Utrecht. Wie denkt dat begrippen als spannend, interactief en indrukwekkend niet samengaan met een Algemene Ledenvergadering is nog niet naar het jaarlijkse netwerkevenement van de Machevo & Bulk Lees meer »
TIV ziet bezoekerskwaliteit toenemen
 

TIV ziet bezoekerskwaliteit toenemen

In totaal bezochten 7.981 professionals op 19, 20 en 21 september TIV in Hardenberg. Met name het vernieuwde concept met focus op kennis en beleving in combinatie met de verhoogde bezoekerskwaliteit werd door de ruim 250 deelnemende exposanten geprezen. Ze gaven na drie beursdagen massaal aan achter dit concept te staan en maar liefst een Lees meer »

Agenda
24 okt  Cursus Overview of Particulate Handling Technology, Chatham Maritime
25 okt  Training Project Control, Utrecht
25 okt  Workshop Hygiënische Bekabeling in de voedingsmiddelenindustrie, Roeselare
 1 nov  Cursus Productiemanagement, Ede
 2 nov  2-daagse cursus Innovatieve reinigingstechnieken, Utrecht
 3 nov  Training Veilig werken met kwartsstof, Omgeving Utrecht
 8 nov  PENKO 40 Jaar PENKO 40 years, Ede
14 nov  Cursus Pneumatic Conveying of Bulk Solids, Chatham Maritime
23 nov  Congres Machevo Connect 2017, Utrecht
24 nov  Cursus Wat u moet weten over de RI&E, Regio Zeist
28 nov  Vakbeurs VracTech/BulkTech show, Le Mans (F)
30 nov  Training Levensreddend handelen in bouw en industrie, Omgeving Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.