Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
SEPTEMBER 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Jongerius B.V. , Nijkerk

 

Goed design begint met de details

Lees het hele artikel
  De Nuscience fabriek in Drongen, in 2017 uitgeroepen tot Factory of the Future, werd geheel intern ontworpen. Zo kon de specialist in premixen, young animal nutrition, en solid en liquid additieven voor de diervoerderbranche de ultieme productiefaciliteit realiseren. Chris Mercier, COO bij de Nuscience Group, vertelt hoe zijn team dat klaarspeelde.

Lees het hele artikel »
Meet- en analyse specialisten op Solids
 

Meet- en analyse specialisten op Solids

Noviteiten in de meet- en analyse instrumentatie voor industriële processen volgen elkaar in hoog tempo op. Bezoek op Solids alle Meet- en Analyse Hotspots voor een update in bijvoorbeeld flowmeters, weegterminals en meettechniek. U ontmoet er o.a.: Endress+Hauser, Nivotherm, VEGA, Bronkhorst, IFM Electronic en INADCO. Lees meer »
Krachten gebundeld voor high-end LIW-feeder
 

Krachten gebundeld voor high-end LIW-feeder

In de voedingsmiddelen-, farmaceutische en chemische industrie zag Van Beek Schroeftransport steeds meer vraag naar een nauwkeurige en betrouwbare dosering volgens recept in de proceslijn. Om op dit gebied het beste van het beste te kunnen leveren, is het bedrijf de samenwerking aangegaan met weegspecialist PENKO. Samen Lees meer »

REMA TIP TOP TSN, Arnhem

Suiker Unie start campagne met 24 meter schudgoot van Jöst
 

Suiker Unie start campagne met 24 meter schudgoot van Jöst

Bij de productie van suiker zorgen centrifuges voor verwijdering van het nog aanhangende vocht. SuikerUnie in Vierverlaten heeft daar toe twaalf centrifuges op rij staan over een totale lengte van 24 meter voor behandeling van maximaal 250 ton suikerkristallen per uur. Per minuut lossen vier centrifuges elk 800 kg suiker sequentieel. Lees meer »
Nieuwe zeefmachines van Dinnissen gebruikt
 

Nieuwe zeefmachines van Dinnissen gebruikt

EVS Distribution, de partner van Dinnissen in Frankrijk, heeft een speciaal ontwikkelde zeefmachine geleverd aan een van de grootste fabrikanten in de zetmeelindustrie. Om aan de vraag van de klant te voldoen moest deze speciale zeefmachine eenvoudig te inspecteren en reinigen zijn om versleping van product te vermijden. De oplossing hiervoor Lees meer »
Nieuwe brochure  Rice Lake Bulkslide
 

Nieuwe brochure Rice Lake Bulkslide

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. uit Heteren (voorheen Master Engineering B.V.) heeft de brochure van de Bulkslide, een flowmeter voor bulkgoederen, vernieuwd! De belangrijkste reden voor de update van de brochure is het nieuwe ontwerp van de behuizing van de Bulkslide. Met de Bulkslide flowmeter kunnen granulaten en andere Lees meer »

Dormatec

High accuracy Magnehelic, nieuwe Dwyer-drukverschilmeter
 

High accuracy Magnehelic, nieuwe Dwyer-drukverschilmeter

Hitma Instrumentatie brengt de nieuwe drukverschilmeter van Dwyer op de markt. Dit instrument is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarbij een verhoogde nauwkeurigheid noodzakelijk is, zoals in cleanrooms, ziekenhuizen of farmaceutische processen. De 2000-HA serie High Accuracy Magnehelic is 2 keer zo nauwkeurig als de Lees meer »
Voorkom problemen met moderne weegtechnologie
 

Voorkom problemen met moderne weegtechnologie

Beschadigde weegapparatuur kan leiden tot afval, verminderde opbrengst en slechte batches. Om de kwaliteit te waarborgen en doelstellingen te realiseren is nauwkeurige weegapparatuur alleen niet voldoende. Om problemen te voorkomen is preventief onderhoud noodzakelijk. Moderne weegmodules met Powercell®-technologie leveren Lees meer »
Compacte signaal transmitter met OLED display
 

Compacte signaal transmitter met OLED display

Isotron Systems introduceert de nieuwe M2E serie signaal transmitters van M-system. bestaande uit: een DC signaal transmitter (M2EXV), een thermokoppel transmitter (M2EXT), een weerstandthermometer transmitter (M2EXR), een potentiometer transmitter (M2EXM) en een synchronisatie transmitter (M2EXS) voor zelfsynchroniserende motoren. Lees meer »

(Advertorial)

BOLZ INTEC- Pressure vessels in standardized sizes
 

BOLZ INTEC- Pressure vessels in standardized sizes

Bolz intec has specialized in stainless steel drums, stainless steel funnels and containers, pressure vessels and transfer systems used in areas with high hygienic requirements such as pharmaceutical or chemical industries.
We produce customised pressure vessels in the most varied of diameters, with maximum operating pressure and with highly varied floor and lid shapes to precisely meet your needs.
Lees meer »
Lage stofconcentraties onder controle
 

Lage stofconcentraties onder controle

Tegenwoordig zijn de filters die gebruikt worden in verbrandingsprocessen van hoge kwaliteit waardoor er slechts lage stofconcentraties resteren. Het monitoren van deze lage concentraties stof in een rookgas kanaal met hoge betrouwbaarheid is belangrijk voor de continuïteit van een proces. Met de nieuwe D-R 808 van Durag is het meten van Lees meer »
De Easyclean® schroeftransporteur van WAM Holland
 

De Easyclean® schroeftransporteur van WAM Holland

Voor transport van poeders of granulaten in de voeding, veevoeder en plastic industrie heeft WAM Holland een uitstekende geschikte schroef in haar programma, de Easyclean®. Deze schroef is kwalitatief hoog afgewerkt en ontworpen voor een snelle toegang voor inspectie of reiniging. De ruimte tussen het schroefblad en de buitenpijp is Lees meer »
Nieuw weegsysteem voor vrachtwagenbelading
 

Nieuw weegsysteem voor vrachtwagenbelading

Jesma heeft een nieuw weegsysteem ontworpen voor het snel en nauwkeurig vullen van vrachtwagens met meerdere compartimenten. De statische weegnauwkeurigheid is +/- 0,1 %. Voor vrachtwagens welke worden beladen uit verschillende silo’s is de JesLoader een nauwkeurige en snelle weegsysteem. Veelal hebben vrachtwagens meerdere Lees meer »

(Advertorial)

CONTROMAT – Control sifting of bulk material
 

CONTROMAT – Control sifting of bulk material

FUCHS Maschinen AG offers a new solution for the control sifting of bulk material:
the Contromat ve 450 and VE 630 in square shape with various sifting capacities between 0,15 m² and 0,3 m².
Up to now, the Contromat used to be delivered without outlet for foreign particles. These particles remain on the sieve before being removed manually or by means of a suction nozzle.
Lees meer »
Direct bediende 2/2 magneetventielen
 

Direct bediende 2/2 magneetventielen

Camozzi heeft binnen de bestaande Serie K een nieuwe range direct bediende magneetventielen ontwikkeld met nieuwe flowkarakteristieken. De range van al beschikbare diameters is uitgebreid met diameters van 0,6 mm tot 1,4 mm. Om een perfecte integratie binnen de bestaande reeks te garanderen zijn dezelfde elektrische aansluitingen en Lees meer »
Brabender Technologie bestaat 60 jaar
 

Brabender Technologie bestaat 60 jaar

Brabender Technologie, één van de partners van SPS | Solids Process Solutions, bestaat 60 jaar. Brabender Technologie behoort tot ‘s werelds toonaangevende leveranciers van, apparatuur voor het doseren en uitdragen van poeders, granulaten, vezels, snippers en vloeistoffen. Brabender Technologie is in 1957 opgericht als Lees meer »
Flexibele NIR analyse
 

Flexibele NIR analyse

De MicroNIR onsite is een robuuste draagbare spectrometer voor snelle analyse op iedere locatie. Dit handzame en compacte model van Viavi maakt identificatie zeer eenvoudig en toegankelijk. Onlangs is er een tablet probe toegevoegd aan het al brede accessoire pakket. Deze toevoeging is bij uitstek geschikt voor de farmaceutische industrie, Lees meer »

Vacatures
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Dahlman zoekt Technisch Commercieel Medewerker
Denios BV zoekt allround service- & onderhoudsmonteur
DMN-Westinghouse zoekt Planner
Eskens zoekt Junior Field service engineer
Goudsmit zoekt Mechanical Engineer magnetic recycling
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel-tech medewerker service
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel-Technisch Verkoper /m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Cost Calculator m/v
M.I.P. nv zoekt industrieel technisch tekenaar (m/v)
PENKO Engineering zoekt regional account manager
Polem BV zoekt Monteur Technische Dienst
Precia-Molen Nederland BV zoekt Software & Service Technici
Tallpack zoekt Servicemonteur buitendienst (fulltime)
TBMA Europe zoekt Senior Project Engineer
Transtech zoekt 1e Monteur buitendienst
Verder Scientific zoekt Sales Engineer
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Kwaliteitscontrole van cement, van breken tot analyse
 

Kwaliteitscontrole van cement, van breken tot analyse

Om hoogwaardige kwaliteit van cement te produceren, moet de mineralogische en chemische samenstelling van grondstoffen alsmede tussen- en eindproducten worden bepaald. Bij elke fase van de productie moeten monsters worden genomen, verwerkt en geanalyseerd worden om kwaliteitscontrole te garanderen zonder gebreken. Lees meer »
Tallpack International ontwikkelt afzakmachine voor poeders
 

Tallpack International ontwikkelt afzakmachine voor poeders

Zakgoed is niet nieuw voor Tallpack International. Jarenlange ervaring met het palletiseren en stabiliseren van zakgoed op pallets heeft een gedegen klantenkring in zakgoed opgeleverd. Echter deze vraag vanuit de markt was een niet te weerstane uitdaging voor deze eindverpakkingsspecialisten. Easy completaTallpack International heeft nu Lees meer »
CS Plastics aanwezig op Kunststoffen 2017
 

CS Plastics aanwezig op Kunststoffen 2017

Zoals elk jaar nemen wij binnenkort terug deel aan de grootste Kunststoffen beurs in Veldhoven. De beurs zal doorgaan op 27 en 28 september en zal dit jaar de focus leggen op het hergebruiken en recycleren van kunststoffen: Kunststoffen 2017: rethink, recycle, re-use & renew Wist u dat voor 70% van alle nieuwe uitvindingen kunststoffen Lees meer »

Easyfairs®, Oosterhout

Agenda
22 sep  Introductiedag Life Sciences, Leiden
26 sep  Vakbeurs POWTECH 2017, Nürnberg
28 sep  Opleiding Training preventie agressie-incidenten (GAIA), Regio Zeist
28 sep  Vakbeurs met congres Business Software Event, Barneveld
28 sep  Training Project Control, Utrecht
 2 okt  Cursus Werken met valbeveiliging, Alblasserdam
 3 okt  Cursus Redden op hoogte , Alblasserdam
 3 okt  Cursus De aanpak van problemen in het binnenmilieu, Regio Zeist
 3 okt  Basistraining Intrinsieke Veiligheid, Ede
 4 okt  Training Certified Cost Professional (CCT) in de praktijk , Rotterdam
 4 okt  Vakbeurs Solids Rotterdam 2017, Rotterdam
 5 okt  3-daagse cursus Hygiënisch Ontwerpen, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.