Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
AUGUSTUS 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Jongerius B.V. , Nijkerk

 

Weg zoeken in subsidiewoud loont

Lees het hele artikel
  De procesindustrie kan volop profiteren van overheidsprogramma’s en -regelingen om hun innovaties een slinger te geven. Niet elk bedrijf weet de weg te vinden. Dat het de moeite waard is, illustreert de praktijk bij procesbedrijf OCI Nitrogen en de droogtrailer van CATO Engineering en Van Lijssel Transport.

Lees het hele artikel »
Nieuwe hygiënische digitale loadcellen (drukdozen)
 

Nieuwe hygiënische digitale loadcellen (drukdozen)

Speciaal voor de farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenindustrie is er een nieuwe en gepatenteerde hygiënische loadcell ontwikkeld. De nieuwe serie loadcellen zijn met hun aseptische ontwerp en uitvoering speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik met weinig onderhoud. De loadcellen zijn geschikt voor dynamische weging Lees meer »
Recirculatiefilterkast met elektronische controle bij DENIOS
 

Recirculatiefilterkast met elektronische controle bij DENIOS

Veiligheidskasten voor de opslag van gevaarlijke stoffen bieden de beste mogelijkheden om kleinverpakkingen in werkruimtes plaatsbesparend en tegelijk conform de voorschriften op te slaan. DENIOS biedt nu met de nieuwe serie opslagkasten voor gevaarlijke stoffen met FX-recirculatie-techniek van Asecos maximale flexibiliteit voor de gebruiker Lees meer »
Vergroot uw kennis met Mettler-Toledo
 

Vergroot uw kennis met Mettler-Toledo

Mettler-Toledo is al jarenlang toonaangevend leverancier van nauwkeurige en betrouwbare weegoplossingen voor industriële toepassingen en heeft daardoor veel kennis opgedaan. Deze kennis willen we graag met u delen. Ontdek onze nieuwe online bibliotheek Hier vindt u een schat aan informatiebronnen, zoals white papers, webinars, video’s, Lees meer »
De vijf nieuwe ISO 7010-veiligheidspictogrammen al bij Brady
 

De vijf nieuwe ISO 7010-veiligheidspictogrammen al bij Brady

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) heeft 5 nieuwe ISO 7010-veiligheidspictogrammen gepubliceerd. De nieuwe pictogrammen zijn nu al verkrijgbaar bij Brady op kwalitatieve materialen voor optimale duurzaamheid in diverse industriële omgevingen. 5 nieuwe ISO 7010-pictogrammen De nieuwe, uitgebreide ISO 7010-lijst met Lees meer »

Easyfairs®, Oosterhout

ISO17025 accreditatie voor Endress+Hauser
 

ISO17025 accreditatie voor Endress+Hauser

Op 1juni jl. ontving Endress+Hauser de hoogst haalbare erkenning voor kalibratie van de Raad voor Accreditatie (RvA). Het eigen laboratorium voor herkalibraties van flowmeters en druktransmitters in Nederland (Naarden) is geaccrediteerd volgens ISO17025. Dit is de hoogste kalibratiestandaard die u de zekerheid geeft dat Endress+Hauser technisch Lees meer »
Compacte Hopperjet® filters van WAM Holland
 

Compacte Hopperjet® filters van WAM Holland

Naast het uitgebreide filterprogramma WAMFLO® en WAMAIR® heeft WAM Holland ook een filter beschikbaar onder de naam Hopperjet®. De Hopperjet® is een rechthoekig filter met een zeer compacte bouwvorm voor bijvoorbeeld hopper ventilatie of mechanische gevulde( weeg) trechters. Hij wordt juist vaak ingezet in situaties waar niet veel ruimte Lees meer »
Solids Rotterdam brengt vraag en aanbod samen
 

Solids Rotterdam brengt vraag en aanbod samen

Trade show for granules, powder & bulk solids technologies. Op 4 & 5 oktober 2017 presenteren specialisten in bewerking, verwerking, opslag en transport van droge bulkgoederen hun innovaties in Rotterdam Ahoy. Tijdens dit succesvolle tweedaagse netwerkplatform komen eindbeslissers van multinationals bijeen in het hart van de bulkindustrie. Lees meer »
Eéndaags seminar poederstroming
 

Eéndaags seminar poederstroming

In navolging op het succes van onze eerdere seminars, organiseert Delft Solids Solutions op dinsdag 17 oktober 2017 een seminar over het stromen en met name het niet-stromen van poeders in het Wings Worldhotel in Rotterdam. Internationale sprekers van o.a. Brookfield, Granutools en Anton Paar zullen een bijdrage leveren evenals lezingen Lees meer »
Nieuw: In-Sight 7000 GENII Cognex Vision camera
 

Nieuw: In-Sight 7000 GENII Cognex Vision camera

De nieuwe generatie In-Sight 7000 is het meest krachtige en flexibele camerasysteem van het moment. Het is een combinatie van een aantal van de beste eigenschappen van diverse andere Cognex camerasystemen. Ontworpen voor de industrie De robuuste metalen behuizing heeft een beschermingsgraad IP67 en is dus voor de meeste Lees meer »
Slagmeting op afstand: de oplossing voor baggeraars
 

Slagmeting op afstand: de oplossing voor baggeraars

Modern baggermaterieel is tegenwoordig voorzien van grote aantallen hydraulische cilinders, waarvan men de slaglengte centraal wil kunnen bepalen en bewaken. De standaard lineaire wegopnemers of (hoek-) encoders hebben daarbij vaak zwaar te lijden onder ruwe omstandigheden zoals water en vervuiling. Hierdoor wordt de levensduur Lees meer »
ATM Saphir Vibro - nieuwe vibrerende polijstmachine
 

ATM Saphir Vibro - nieuwe vibrerende polijstmachine

De ATM vibrerende polijstmachine Saphir Vibro is ontworpen voor de vrijwel vervormingsvrije verwerking van monsteroppervlakten. Het is ideaal voor verdere karakterisering, b.v. EBSD (electron backscatter diffractie), AFM (Atomic Force Microscopy) en nano indentatie of microhardheidstesten. De Saphir Vibro zorgt voor milde materiaalverwijdering Lees meer »
Power Quality meter om uw elektriciteitsnet te controleren
 

Power Quality meter om uw elektriciteitsnet te controleren

Een groeiend machinepark, aanpassingen aan bestaande elektrische installaties en andere vormen van energieopwekking kunnen de kwaliteit van elektrische energie binnen uw bedrijf negatief beïnvloeden. Wist u dat een slechte kwaliteit van uw elektrische energie kan leiden tot hogere onderhoudskosten of zelfs een verminderde productkwaliteit? Lees meer »
Succesvolle Master bandweger BS221DB
 

Succesvolle Master bandweger BS221DB

In 2007 heeft Master Engineering het model BS221DB ontwikkeld en in Nederland op de markt gebracht. Sinds de overname van Master Engineering door Rice Lake Weighing Systems wordt het model wereldwijd verkocht. Er zijn nu al 1000 bandwegers van dit model verkocht. Het model is vanaf het begin een succes geweest Lees meer »

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt project engineer/tekenaar
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Busch B.V. zoekt een Monteur Service Buitendienst
Busch B.V. zoekt een Sales Support Engineer
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Dahlman zoekt Technisch Commercieel Medewerker
Denios BV zoekt allround service- & onderhoudsmonteur
DMN-Westinghouse zoekt Planner
Eskens zoekt Junior Field service engineer
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel-tech medewerker service
PENKO Engineering zoekt regional account manager
Polem BV zoekt Monteur Technische Dienst
Precia-Molen Nederland BV zoekt Software & Service Technici
Rema Tip Top TSN zoekt Technisch commercieel adviseur
Transtech zoekt 1e Monteur buitendienst
Verder Scientific zoekt Sales Engineer
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Verzamelen van weeggegevens met Penko TP-datareporter
 

Verzamelen van weeggegevens met Penko TP-datareporter

Produceren is een, weten wat er gemaakt is, waar en hoe een tweede. Op deze vraag geeft en gaf het PENKO programma TP Datareporter het antwoord, snel, adequaat en duidelijk. Iedere weegactie wordt direct met component/productinformatie, gewenst en werkelijk bruto dan wel netto gewicht, tijd en datum als CSV bestand aan een Lees meer »
Vijf manieren om verontreinigingsrisico’s te reduceren
 

Vijf manieren om verontreinigingsrisico’s te reduceren

Deze handleiding biedt u informatie voor het optimaliseren van de reinigingsprocedures van uw weegschaal. Waar kunt u bijvoorbeeld rekening mee houden bij de selectie van een weegschaal die ingezet wordt in een hygiënisch gevoelige werkomgeving? Maar ook hoe u uw weegschaal zo grondig mogelijk reinigt om de kwaliteit van Lees meer »
Solids en Pumps & Valves samen op één beursvloer
 

Solids en Pumps & Valves samen op één beursvloer

Op 4 & 5 oktober 2017 presenteren specialisten in bewerking, verwerking, opslag en transport van droge bulkgoederen hun innovaties in Rotterdam Ahoy. Tijdens dit succesvolle tweedaagse netwerkplatform komen eindbeslissers van multinationals bijeen in het hart van de bulkindustrie. Maar ook kleinere bedrijven met specialistische vraagstukken Lees meer »
LeBlansch Agent Schrage GmbH schijventransporteurs
 

LeBlansch Agent Schrage GmbH schijventransporteurs

LeBlansch Bulkhandling Equipment heeft recent de vertegenwoordiging verworven van Schrage GmbH schijventransporteurs. Schrage GmbH is sinds 1977 een deskundige en betrouwbare producent van schijventrans-porteurs voor uiteenlopende toepassing in de procesindustrie. De schijventransporteur is bij uitstek geschikt voor het Lees meer »
Masterclass Safety met bezoek aan showtruck Endress+Hauser
 

Masterclass Safety met bezoek aan showtruck Endress+Hauser

Masterclass Safety met een bezoek aan de showtruck. Het idee van veiligheid is met zekerheid diep verankerd in de filosofie van uw bedrijf. Omgaan met risicoreductie is een kwestie van bescherming van mensen, milieu, infrastructuur en last but not least reputatie. Echter, om de juiste veiligheidsmaatregelen op een juiste manier toe te passen Lees meer »

Agenda
13 sep  Cursus Onderhoudsmanagement, Ede
18 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
20 sep  Cursus Biologische Agentia, Regio Zeist
26 sep  Vakbeurs POWTECH 2017, Nürnberg
28 sep  Vakbeurs met congres Business Software Event, Barneveld
28 sep  Opleiding Training preventie agressie-incidenten (GAIA), Regio Zeist
28 sep  Training Project Control, Utrecht
 2 okt  Cursus Werken met valbeveiliging, Alblasserdam
 3 okt  Cursus Redden op hoogte , Alblasserdam
 3 okt  Cursus De aanpak van problemen in het binnenmilieu, Regio Zeist
 3 okt  Basistraining Intrinsieke Veiligheid, Ede
 4 okt  Training Certified Cost Professional (CCT) in de praktijk , Rotterdam
Zie onze agenda voor de complete lijst.

Easyfairs®, Oosterhout
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.