Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
JULI 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Jongerius B.V. , Nijkerk

 

Grasraffinage goed alternatief voor grasdroogproces

Lees het hele artikel
  Per jaar wordt in Nederland tussen de 50 en 75 miljoen ton gras geoogst. Het merendeel wordt ingekuild voor veevoer en levert zo een bijdrage aan de productie van melkproteïnen. Grasraffinage maakt die conversie naar dierlijk eiwit efficiënter en minder belastend voor het milieu. Ook is het een rendabel alternatief voor het drogen van gras in grasdrogerijen

Lees het hele artikel »
Master Bulkslide
 

Master Bulkslide

Het nieuwe model van de Master Bulkslide is beschikbaar. De Master Bulkslide is een flowmeter voor stortgoederen die goedlopend en niet-klevend zijn. De Bulkslide heeft een zeer hoge meetnauwkeurigheid. De Bulkslide berekent de stroom (ton per uur) en het totaal (kilogram of ton) door het wegen van het product over een verticaal Lees meer »
Verbeter productkwaliteit met speciale trillende zeef
 

Verbeter productkwaliteit met speciale trillende zeef

Bij de productie van farmaceutische producten zijn hygiëne, kwaliteit en consistentie van het eindproduct van groot belang. Hygiënische apparatuur is nodig voor het hele proces, van het schiften van hulpstoffen en werkzame farmaceutische bestanddelen tot het verkrijgen van een coherente tabletgrootte en afwerking. Het is vaak moeilijk om Lees meer »
Snel en makkelijk vloeren markeren met PaintStripe
 

Snel en makkelijk vloeren markeren met PaintStripe

Brady’s nieuwe PaintStripe-sjablonen voor vloermarkering zijn ontworpen om nauwkeurig geverfde lijnen aan te brengen om werkplaatsen snel te organiseren en de efficiëntie te verhogen. Meer efficiëntie in de werkplaats Duidelijke visuele markeringen, zoals veiligheidspictogrammen en vloermarkering, communiceren belangrijke informatie Lees meer »
ISO certificering voor Dinnissen Process Technology
 

ISO certificering voor Dinnissen Process Technology

Binnen de markten waarin Dinnissen opereert stellen klanten hoge eisen aan de proces- en technologiekennis en toegepaste oplossingen van hun toeleveranciers. Dinnissen speelt een leidende rol en stelt zichzelf doelstellingen om deze rol te kunnen waarborgen. Naast het continu innoveren van producten en oplossingen waarbij de klant Lees meer »

REMA TIP TOP TSN, Arnhem

Serie gedempte éénpunts weegopnemers uitgebreid
 

Serie gedempte éénpunts weegopnemers uitgebreid

Eénpunts opnemers hebben de bijzondere eigenschap ongevoelig te zijn voor een moment. Dit maakt meting van excentrisch gepositioneerde lasten mogelijk. Weegopstellingen met oppervlaktematen tot 600 x 600 mm kunnen zo met slechts een sensor gerealiseerd worden. Aan deze eigenschap voegen de hydraulisch gedempte opnemers ongevoeligheid voor Lees meer »
Excursie CONO Kaasmakerij voor Machevo-leden
 

Excursie CONO Kaasmakerij voor Machevo-leden

Tijdens Machevo Connect 2016 beloofde CONO het al: bij hoge uitzondering zijn leden van de Machevo & Bulk Vereniging welkom om de spiksplinternieuwe duurzame kaasmakerij van CONO in De Beemster te bezichtigen. Op 5 september a.s. is het dan zo ver en opent deze ongekend moderne fabriek de deuren exclusief voor Machevo-leden. Lees meer »
Zestal 8 DN meter polyester tanks geleverd
 

Zestal 8 DN meter polyester tanks geleverd

Polem heeft zes grote composiet (glasvezelversterkte kunststof, GVK) geleverd aan BELA Group. De tanks hebben een afmeting van wel 8 meter diameter en zijn geplaatst in Venlo voor de opslag van verschillende producten die corrosieve eigenschappen hebben. Al eerder heeft Polem acht stuks composiet tanks geleverd aan dezelfde plant, Lees meer »
Nieuwe Industrie catalogus van Mettler-Toledo
 

Nieuwe Industrie catalogus van Mettler-Toledo

De nieuwe Industrie catalogus van Mettler-Toledo helpt u snel een efficiënte en kosteneffectieve oplossing te vinden die voldoet aan al uw weeg- en procesbehoeften. Het complete assortiment omvat wereldwijd goed-gekeurde producten en biedt industriële weegoplossingen die u helpen bij de meest moeilijke productie-uitdagingen. Tussen de 482 Lees meer »
Verbaten Stortgoedtechniek presenteert nieuwe website
 

Verbaten Stortgoedtechniek presenteert nieuwe website

Verbaten Stortgoedtechniek bv presenteert een geheel nieuwe website met informatie over procestoepassingen en projecten. Actuele vertegenwoordi-gingen met o.a. de nieuwe website van de Matcon container handling en mengsystemen. Maar ook het automatisch batch doseren en afwegen van micro componenten van Fa Lawer voor de verf, food, Lees meer »
Insecteneiwit miljoenenmarkt
 

Insecteneiwit miljoenenmarkt

De kweek van insecten neemt wereldwijd een vlucht, met China voorop vanwege de mildere wetgeving aldaar. Maar ook in Nederland komt de productie van duurzame eiwitten uit insecten op gang. De Brabantse insectenverwerker Protix heeft een investeerder bereid gevonden fors te investeren in kweekfaciliteiten voor de productie van Lees meer »
Nieuwe site Lindor gericht op vraagstukken procesindustrie
 

Nieuwe site Lindor gericht op vraagstukken procesindustrie

Snel en eenvoudig op onze website het antwoord vinden wat de gebruiker zoekt was het voornaamste doel bij het ontwerpen van de nieuwe website van Lindor. Of dat gelukt is, kunt u zelf beoordelen op www.lindor.nl. Michelle Haverkort, managementassistente en medeverantwoordelijk voor communicatie, was nauw betrokken bij het opzetten van Lees meer »
Euro Manchetten investeert in partnerschap Feed Design Lab
 

Euro Manchetten investeert in partnerschap Feed Design Lab

Euro Manchetten & Compensatoren is een partnerschap aangegaan met het vooruitstrevende Feed Design Lab (FDL) uit het Limburgse Wanssum. In de proeffabriek van het FDL werken eindgebruikers, toeleveranciers en producenten uit de hele diervoederbranche samen met als voornaamste doelen innovatie en verduurzaming. Alle verbindingen Lees meer »
Klinkenberg breidt leveringspakket brekersystemen uit
 

Klinkenberg breidt leveringspakket brekersystemen uit

Klinkenberg Zaanstad B.V. breidt haar leveringspakket van brekersystemen uit om tegemoet te komen aan de reinigingsbehoefte van haar klanten. Vanuit klantrelaties ontvangt Klinkenberg steeds vaker de vraag om de Klinkenberg agglomeraten brekersytemen zo te ontwerpen dat deze als een snel reinigbaar systeem in productieprocessen geïntegreerd Lees meer »
Indutrade-bedrijf Kin Pompentechniek neemt Corode over
 

Indutrade-bedrijf Kin Pompentechniek neemt Corode over

Kin Pompentechniek in Rijen, dochteronderneming van Indutrade Benelux, heeft 5 juli jongstleden de aandelen van Corode B.V. in Boxtel overgeno-men. Indutrade ondersteunt haar technische (handels)bedrijven bij actief ondernemerschap. Deze uitbreiding van Kin Pompentechniek is daarvan een mooi voorbeeld. Centrifugaalpompen en filtersystemen Lees meer »
Cleanflow: magneet voor continu proces
 

Cleanflow: magneet voor continu proces

Op de Powtech in Nürnberg toont Goudsmit Magnetics (stand 2-450) een recent ontwikkeld magneetsysteem: de continu reinigende Cleanflow magneet. Deze verwijdert zowel ijzer als RVS uit poeders en bulkgoederen en haalt capaciteiten tot 200 ton/uur. Het systeem is geschikt voor plaatsing in ATEX zone 20/22 en kan gereinigd worden zonder Lees meer »
Nieuwe optische deeltjesanalysator Camsizer x2
 

Nieuwe optische deeltjesanalysator Camsizer x2

De nieuwe Camsizer x2 geproduceerd door Retsch technology geeft nauwkeuriger en snellere analyse van deeltjesgrootte en -vorm als enig vergelijkbaar instrument. Deze analysator helpt de productkwaliteit te verbeteren, slechte productie te verminderen en de kosten van laboratorium, energie en grondstoffen te reduceren. Lees meer »
Microscan brengt nieuwe versie uit van AutoVISION®
 

Microscan brengt nieuwe versie uit van AutoVISION®

Microscan heeft aangekondigd binnenkort AutoVISION® versie 3.0.3. uit te brengen. Deze machine vision software heeft een aantal aanpassingen waardoor deze nog gebruiksvriendelijker is. De eerste versie van AutoVISION werd in 2011 geïntroduceerd en is inmiddels wereldwijd de eerste keuze voor toonaangevende bedrijven door de Lees meer »
Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk
 

Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk

Industriële klanten van M.I.P. vragen steeds vaker om silo’s en tanks met een grotere diameter. Om aan deze stijgende vraag te kunnen beant-woorden, opent M.I.P. een nieuwe fabriek in Moerdijk voor de productie van composieten tanks en silo’s met een diameter tot 9 meter. De fabriek zal vanaf 2018 tanks en silo’s tot een diameter van 15 meter Lees meer »
Poeth AirConveyor voor 40% energiebesparing
 

Poeth AirConveyor voor 40% energiebesparing

Speciaal voor bedrijven die poeders, korrels en granulaten kostenbespa-rend en efficiënt willen transporteren ontwikkelde Poeth haar nieuwe generatie AirConveyor waarmee bedrijven 40% minder energie verbruiken en aanzienlijk besparen op onderhoudskosten (75% besparing na 3 jaar bedrijfsduur) Het lucht gedragen systeem van Poeth is Lees meer »

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt project engineer/tekenaar
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Busch B.V. zoekt een Monteur Service Buitendienst
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Coperion zoekt Field Service Technicus (m/v)
Denios BV zoekt allround service- & onderhoudsmonteur
DMN-Westinghouse zoekt Product Engineer
Eskens zoekt Junior Field service engineer
Gericke zoekt Project Engineer
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel-Technisch Verkoper /m/v
Muller Beltex zoekt monteur met leidinggevende ervaring
Precia-Molen Nederland BV zoekt Software & Service Technici
Rema Tip Top TSN zoekt Technisch commercieel adviseur
Transtech Industrieservice zoekt monteurs
Verder Scientific zoekt Sales Engineer
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Nieuwe Zebra RH draaischuifvacuümpompen
 

Nieuwe Zebra RH draaischuifvacuümpompen

Busch Vacuümpompen en Systemen heeft een nieuwe serie vacuümpompen voor uiteenlopende toepassingen geïntroduceerd. De nieuwe tweetraps oliegesmeerde draaischuifvacuümpompen Zebra RH zijn ontwikkeld voor zowel onderzoekslaboratoria als voor productieprocessen die werken met fijnvacuüm. Robuust en betrouwbaar in gebruik, dat zijn de kenmerkende Lees meer »
Onderhoud: je moet je zaken steeds beter voor elkaar hebben
 

Onderhoud: je moet je zaken steeds beter voor elkaar hebben

De tijd dat je als bedrijf zelf kon uitmaken hoe je je technisch onderhoud inrichtte is voorbij. Steeds meer worden er van buiten (klanten, audits, overheid) eisen aan gesteld. Je moet ook kunnen aantonen dat zaken echt uitgevoerd zijn. Maar veel bedrijven doen nog niet veel meer dan “reageren op storingen”. In de cursus Onderhoudsmanagement Lees meer »
Voorkom boetes voor gebreken aan uw weegsysteem
 

Voorkom boetes voor gebreken aan uw weegsysteem

Tot 1 juli 2017 was het toezicht door de overheid in Nederland gratis. Dat wordt nu anders. Onder het motto: “de overtreder betaalt” krijgt u, na een geconstateerde overtreding, de rekening voor de herkeuring. Wat moet u in voorkomende gevallen doen? Bij een gebleken overtreding krijgt u van het Agentschap Telecom een waarschuwing. U geeft ons Lees meer »
Compacte bidirectionele Modbus protocol convertor GR8-EM
 

Compacte bidirectionele Modbus protocol convertor GR8-EM

Snelle responsetijd De GR8-EM van M-System is een eenvoudige en compacte Modbus protocol convertor. Deze unit zet het Modbus RTU protocol om naar het Modbus TCP protocol en vice versa. De GR8-EM heeft een snelle responsetijd doordat er gebruik gemaakt wordt van een intern cache geheugen. De converter kan standalone Lees meer »
Nieuwe Duitse agent voor toenemende vraag naar Dino
 

Nieuwe Duitse agent voor toenemende vraag naar Dino

Transportbedrijven krijgen steeds vaker de vraag of zij de op- en overslag-processen van hun klanten kunnen overnemen. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn op dit gebied geen uitzondering en hier is dan ook steeds meer vraag naar de mobiele bulkwagenvuller van Van Beek; de Dino. Van Beek was daarom al even op zoek naar een geschikte Lees meer »
Indutrade Benelux breidt uit met Tubeworkx uit Almelo
 

Indutrade Benelux breidt uit met Tubeworkx uit Almelo

Op 16 juli jongstleden heeft Tubeworkx uit Almelo zich aangesloten bij de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. Deze nieuwste telg in de Indutrade-familie is gespecialiseerd in het vervormen van middelgrote tot grote series koperen, stalen en rvs-buizen. Dit doen zij middels uiteen-lopende methoden (zagen, buigen, lassen en robotlassen, Lees meer »

Agenda
13 sep  Cursus Onderhoudsmanagement, Ede
18 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
20 sep  Cursus Biologische Agentia, Regio Zeist
26 sep  Vakbeurs POWTECH 2017, Nürnberg
28 sep  Training Project Control, Utrecht
28 sep  Opleiding Training preventie agressie-incidenten (GAIA), Regio Zeist
28 sep  Vakbeurs met congres Business Software Event, Barneveld
 2 okt  Cursus Werken met valbeveiliging, Alblasserdam
 3 okt  Cursus De aanpak van problemen in het binnenmilieu, Regio Zeist
 3 okt  Cursus Redden op hoogte , Alblasserdam
 3 okt  Basistraining Intrinsieke Veiligheid, Ede
 4 okt  Training Certified Cost Professional (CCT) in de praktijk , Rotterdam
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.