Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
JUNI 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het laatste nieuws over bulktechnologie


Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Jongerius B.V. , Nijkerk

 
 
 

ATEX-certificering en nauwkeurig wegen

Lees het hele artikel
  Compactisering, Atex-certificering en optimale integratie in de procesflow maken wegen efficiënter, veiliger en nauwkeuriger, stellen project engineer Frank Heeren en service coördinator, Johan Roest van Precia-Molen.

Lees het hele artikel »
 
Bulk solids conferentie in 2018
 

Bulk solids conferentie in 2018

Conferentie Conveying and Handling of Particulate Solids Conference. De voertaal is Engels. The International Conference on Conveying and Handling of Particulate Solids (CHoPS) is the 9th in a series, since it started in Tel-Aviv in 1994. The previous eight conferences gave us excellent opportunities to get acquainted with each other and Lees meer »
 
Cyclonen van hoge kwaliteit in eigen huis
 

Cyclonen van hoge kwaliteit in eigen huis

VDL Industrial Products heeft geïnvesteerd in nieuwe machines om cyclonen te leveren volgens de laatste norm. Wij produceren volgens maatvoering van de klant, tevens leveren wij ook standaard cyclonen. Ook kunnen wij voor bepaalde toepassingen berekenen en adviseren welke cycloon het beste ingezet kan worden. De cyclonen Lees meer »
 
Rossi investeert verder in Heavy Duty tandwielkasten
 

Rossi investeert verder in Heavy Duty tandwielkasten

Al een geruim aantal jaren zet het Italiaanse Rossi - fabrikant van industriële motorreductoren en tandwielkasten - in op toepassingen van tandwielkasten in veeleisende en Heavy-Duty marktsegmenten. Typische markten voor deze toepassingen zijn o.a. ◾ Mijnbouw ◾ Staalindustrie ◾ Offshore In lijn met het investeringsplan van 15 miljoen Lees meer »
 

Dormatec

 
Op maat gemaakte zeef- en filtratieoplossing
 

Op maat gemaakte zeef- en filtratieoplossing

Een toonaangevend industriële bakkerij ontdekte inefficiënties in hun bestaande voedselverwerkingsmethode en zocht naar een nieuwe oplossing. Bij de productie van op deeg gebaseerde producten worden producten eerst gekookt voordat ze worden gebakken. Tijdens het kookproces vielen overmaatse materialen zoals deeg, Lees meer »
 
Een ‘Van Beek’ doet het gebruikt ook prima
 

Een ‘Van Beek’ doet het gebruikt ook prima

Handelsbedrijf Surplus Select uit Swifterbant is in korte tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde handelaar in gebruikte machines voor de bulkindustrie. Eigenaar Rick Soepenberg heeft veel goede ervaringen opgedaan met de schroeftransporteurs van Van Beek. “De meeste klanten uit hoogwaardige industrieën zijn bekend met Van Beek. Maar als dat Lees meer »
 
Is kwartsstof het nieuwe asbest op de werkvloer?
 

Is kwartsstof het nieuwe asbest op de werkvloer?

In de cement- en keramische industrie en bij verwerkers van natuursteen kan veel kwartsstof ontstaan en dit is niet zonder gevaar voor uw werk-nemers. Er komt voor max. toelaatbare kwartsstofgehalten veel strengere regelgeving aan. Bent u klaar voor de aangescherpte regelgeving en kent u de gevaren, want die lijken sterk op die van asbest. Lees meer »
 

EKB - Your Integration Partner

 
S.T. Projects ontwerpt ULTRA Hygiënisch Glove-box systeem
 

S.T. Projects ontwerpt ULTRA Hygiënisch Glove-box systeem

In opdracht van een grote multinational in de voedingsmiddelen industrie heeft S.T. Projects een vooruitstrevend model Glove-box ontwikkeld. De Glove-box is een gesloten systeem waarbij de operator niet in direct contact komt met de grondstof. In de food en pharma industrie is het in gesloten omgeving verwerkenvan grondstoffen van groot Lees meer »
 
Nieuw Metpoint FLM SF13 en SF53 volume-flowsensoren
 

Nieuw Metpoint FLM SF13 en SF53 volume-flowsensoren

De Metpoint flm flowmeter meet perslucht volumeflow, die de basis vormt van nauwkeurige verbruiksanalyses voor kostenbeperking en effectief energiebeheer. Metpoint flm sensoren detecteren op betrouwbare wijze lekkages, overbelastingen en storingen. Met de data-analyse kunnen de persluchtcomponenten worden aangepast voor optimale Lees meer »
 
Klinkenberg zakkenstortkabinet 2.0
 

Klinkenberg zakkenstortkabinet 2.0

De huidige versie is voorzien van opleg/snijtafel en opzetstuk met scharnierend deksel. Optioneel kan het opzetstuk voorzien worden van elk type stofafzuiging zowel decentraal als centrale stofafzuiging behoord tot de mogelijkheden. Door nauwe samenwerking met eindgebruikers is er voor het Klinkenberg zakkenstort systeem een extra optionele Lees meer »
 
Nieuwe generatie EHEDG Monsternamekranen RIEGER
 

Nieuwe generatie EHEDG Monsternamekranen RIEGER

Rieger biedt een volledige reeks aseptische en hygiënische sanitaire monsternamekranen die naadloos kunnen worden geïntegreerd in uw bestaande proces. Deze monsternamekranen van Rieger zijn EHEDG gecertificeerd en zijn ontworpen volgens een compact ontwerp voor een eenvoudige bemonstering. De BioCheck is het meest Lees meer »
 
Snel en nauwkeurig meten met In-Sight Laser Pofiler
 

Snel en nauwkeurig meten met In-Sight Laser Pofiler

Met de nieuwe In-Sight Profiler van Cognex kan een onderdeel of product worden gecontroleerd aan de hand van een vooraf gedefinieerd profiel. De Profiler maakt gebruik van de gebruiksvriendelijke en intuïtieve EasyBuilder software waardoor een meting eenvoudig kan worden geïmplementeerd op bijvoorbeeld een productielijn. De Profiler werkt Lees meer »
 
Lindor trommelmengers voor kunststofindustrie
 

Lindor trommelmengers voor kunststofindustrie

Steeds vaker vinden de trommelmengers van Lindor hun weg naar de kunststofindustrie. Het ‘gentle touch’-mengprincipe blijkt geschikt voor uiteenlopende toepassingen zoals het ‘poederen’ van kleverige granulaten. Het ‘gentle touch’-mengprincipe van de Lindor-mengers zorgt ervoor dat de kwaliteit van de componenten intact blijft. Van productbreuk, Lees meer »
 
M.I.P. behaalt ISO9001:2015 en behoudt VCA** certificaat
 

M.I.P. behaalt ISO9001:2015 en behoudt VCA** certificaat

Deze week is M.I.P. geauditeerd door KIWA Belgium. Dankzij onze intensieve samenwerking met Benelux Interim Management zijn wij erin geslaagd om als één van de 1ste bedrijven in de Benelux de nieuwe ISO9001:2015 norm te behalen en ons VCA** certificaat te behouden. Dit alles is volledig probleemloos verlopen. Met deze certificaten Lees meer »
 
Datareporter maakt gegevens toegankelijk
 

Datareporter maakt gegevens toegankelijk

Big data, kwalitatieve gegevens, harde data, kwantitatieve gegevens, integer data ... Wat is de big deal? Het feit is dat alles draait om data,in toenemende mate nemen bedrijven beslissingen op basis van data-analyse - of het nu hun zelf is- of uit een andere bron. De nadruk achter dit alles ligt op de processen in software en de toegankelijkheid Lees meer »
 

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt project engineer/tekenaar
B.O.S. Nederland zoekt (service)monteur (m/v)
Coperion zoekt Field Service Technicus (m/v)
Denios BV zoekt allround service- & onderhoudsmonteur
Denios BV zoekt assistent service- & onderhoudsmonteur
DMN-Westinghouse zoekt Product Engineer
Gericke zoekt Project Engineer
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel-Technisch Verkoper m/v
Hosokawa Micron BV zoekt Internationaal Service Monteur
Hosokawa Micron BV zoekt Mechanical Engineer
Hosokawa Micron BV zoekt Project Engineer
Hosokawa Micron zoekt Manager Finance m/v
J-Tec Material Handling zoekt mechanical designer
Muller Beltex zoekt monteur met leidinggevende ervaring
Precia-Molen Nederland BV zoekt Software & Service Technici
Rema Tip Top TSN zoekt Technisch commercieel adviseur
Van Beek zoekt mechanical engineer
Verder Scientific zoekt Sales Engineer
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

 
Dynamische beeldanalyse van metaalpoeders
 

Dynamische beeldanalyse van metaalpoeders

De productiecapaciteit voor gespecialiseerde metaalpoeders neemt wereldwijd toe. Vooruitgang in productietechnologieën creëren een vraag naar aangepaste en strak gecontroleerde poeders met onderscheidende eigenschappen in termen van chemische samenstelling, deeltjesgrootte verdeling en deeltjesmorfologie, aangezien deze een grote Lees meer »
 
WAM filterprogramma plus onderhoud bij WAM Holland
 

WAM filterprogramma plus onderhoud bij WAM Holland

Met meer dan 45 jaar ervaring in de bulkhandling is WAM Holland een echte filterspecialist. Het ontwerp en de productie zijn volledig in eigen hand en dat maakt ons onafhankelijk, waardoor we innovaties meteen kunnen doorvoeren mocht het echt een verbetering zijn. Een groot voordeel van het gehele WAM filterprogramma zie je terug in het Lees meer »
 
Integreer wegen in uw machines & processen
 

Integreer wegen in uw machines & processen

Het stellen van de juiste vragen is essentieel om de juiste antwoorden te vinden op de uitdagingen die u tegenkomt bij het integreren van wegen in machines en processen. Waarom wegen integreren in uw machines & processen? Procescontrole met behulp van wegen biedt vele voordelen, zoals 100% kwaliteitscontrole en betrouwbare resultaten Lees meer »
 
Groei bedrijven USP&USP Lubricants resulteert in verhuizing
 

Groei bedrijven USP&USP Lubricants resulteert in verhuizing

USP, ook wel bekend als Unique Safety Products, leverancier van kwalitatief hoogwaardige machineveiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie en zusteronderneming USP Lubricants, de ontzorgpartner voor alle smeringsvraagstukken door levering van smeermiddelen, handlings- en absorptieproducten, zijn vanwege doorlopende groei Lees meer »
 

Agenda
19 jun  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), Brussel
19 jun  Cursus Werken in een besloten ruimte , Alblasserdam
20 jun  Seminar IOT-oplossingen en Cyber Security, Breda
22 jun  Workshop Challenging your engineering, Loon op Zand
26 jun  Training Thermal Basics & Thermal Advanced, Breda
13 sep  Cursus Onderhoudsmanagement, Ede
18 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
20 sep  Cursus Biologische Agentia, Regio Zeist
26 sep  Vakbeurs POWTECH 2017, Nürnberg
28 sep  Training Project Control, Utrecht
28 sep  Vakbeurs met congres Business Software Event, Barneveld
28 sep  Opleiding Training preventie agressie-incidenten (GAIA), Regio Zeist
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.