Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

ARTIKEL
Slecht stromende poeders hygiŽnisch, constant en flexibel doseren Doseren Vincent Hentzepeter
Download dit artikel als pdf
Is uw adres bekend, dan wordt de pdf meteen geopend, anders krijgt u een link toegestuurd.
Ook ontvangt u onze volgende nieuwsbrief.

Slecht stromende poeders hygiŽnisch, constant en flexibel doseren

Doseren Vincent Hentzepeter

Om lastige poeders hygiŽnisch, constant en flexibeler doseren heeft Precision in een tijdvak van drie maanden een feeder ontwikkeld om moeizaam stromende producten efficiŽnt en met een constante flow te kunnen doseren. De Precision Active Feeder, kortweg PAF, is ontworpen voor het doseren van producten met slechte stromingseigenschappen, waaronder kleverige en/of vettige poeders. Enkele toepassingen zijn weipoeder, melkpoeder en cacaopoeder.
De feeder is uitgerust met een productconditioner die ervoor zorgt dat het product in een constant geconditioneerde toestand wordt aangeboden aan de daaronder gelegen doseerschroef. Die is daardoor optimaal gevuld met een constant stortgewicht. Door deze mechanische bewerking van het product wordt een zeer nauwkeurige dosering behaald.

Bedrijfsinformatie

1. Rellschroef 2. Feed hopper 3. Productconditioner 4. Doseerschroef 5. Aandrijving productconditioner 6. Aandrijving dosering 7. Aansturing doseerschroef door meetgegevens vanuit weegcellen 8. Weegcellen driepuntsweging 9. Menger 10. Conditioneerkamer 11. Geleiders ten behoeve van snelreiniging Reinigingspositie 3 3 4 6 6 1 1 9 5 5 2 2 8 8 7 10 11 11 © 2018 Idiomorf infographics SLECHT STROMENDE POEDERS HYGIňNISCH, CONSTANT EN FLEXIBEL DOSEREN Om lastige poeders hygiŽnisch, constant en flexibeler doseren heeft Precision in een tijdvak van drie maanden een feeder ontwikkeld om moeizaam stromende producten efficiŽnt en met een constante flow te kunnen doseren. De Precision Active Feeder, kortweg PAF, is ontworpen voor het doseren van producten met slechte stromingseigenschappen, waaronder kleverige en/of vettige poeders. Enkele toepassingen zijn weipoeder, melkpoeder en cacaopoeder. De feeder is uitgerust met een productconditioner die ervoor zorgt dat het product in een constant geconditioneerde toestand wordt aangeboden aan de daaronder gelegen doseerschroef. Die is daardoor optimaal gevuld met een constant stortgewicht. Door deze mechanische bewerking van het product wordt een zeer nauwkeurige dosering behaald. 22 Solids Processing | nr. 4 | september 2018 Solids Processing | nr. 4 | september 2018 23 DOSEREN | Vincent Hentzepeter | Illustratie: Andries Hof De feeder is gewild in de voedingsindustrie vanwege de reinigbaarheid van zowel de productconditioner, doseerschroef als de doseerkamer. Rechts is te zien hoe de hele conditionerings- en doseereenheid eenvoudig langs geleidestangen uit de doseerkamer geschoven kunnen worden en zo optimaal gereinigd kunnen worden. De Precision Active Feeder is er in drie modellen, maar kan desgewenst ook tailor made gedimensioneerd worden. Het kleinste model, de PAF-060 doseert van 0,86 tot 1.978 liter per uur. Hij is leverbaar in volumes van 30, 50 en 75 liter. De PAF-100 is een maat groter en verwerkt 24,18 tot 9.160 liter per uur. Hier is de feed hopper leverbaar in 50, 75 en 100 liter. De PAF-125 zit met een ondergrens van 43,67 ongeveer op de dubbele capaciteit en haalt een feed debiet van maximaal 14.631 liter per uur. Deze is er in volumes van 75, 100, 150, 200 en 250 liter. ● Dit artikel is afkomstig uit Solids Processing www.solidsprocessing.nl © ProcesMedia
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel