All information on processing and handling of bulk solids, granular materials

SolidsProcessing.nl
Search

       

       

Stay on top of the news!

Stay informed!
Read our monthly newsletter.

Your address will never be given to third parties.
See our privacy policy.

11-01-2018

Kostenbesparing door 30% hogere vullingsgraad bulktanks

Print version
Send per email
Tweet this item
Share on LinkedIn

Muhr Productspreider verkrijgbaar bij Vlint Solids handling (Insolids)

Kostenbesparing door 30% hogere vullingsgraad bulktanks

Dankzij de Muhr Productspreider neemt de vullingsgraad van bulktanks tot wel 30% toe. Met interessante kostenbesparingen als resultaat. Naast het beperken of voorkomen van stof leveren deze bulkbeladingsystemen dus ook een bijdrage aan efficiency en vermindering van transportkosten. Vlint is sinds 2017 de exclusieve leverancier van Muhr beladingssystemen in Nederland.

De Muhr Productspreider zorgt ervoor dat lege ruimtes die ontstaan tijdens het beladen van een bulktank optimaal gevuld worden met product. Dit resulteert in enorme kostenbesparingen bij bulktransport, zodat de kosten van een Muhr Productspreider snel terugverdiend zijn. Alle gesloten beladingssystemen van Muhr kunnen worden uitgerust met een Muhr Productspreider. Er zijn twee type productspreiders leverbaar:
– Elektrische productspreiders EP en EPV
– Pneumatische productspreider PPV

Werking
Via een spreidvleugel, die zich tijdens het beladen vlak onder de uitlaat van de laadkop bevindt, wordt het product radiaal naar de buitenkant van de bulkgoedstroom verspreid. Bij het EPV-systeem wordt de laadkop na de belading bovendien afgesloten met een speciale afsluitconus. Hierdoor kan er tijdens het heffen van de beladingsbalg geen product uit het systeem vallen. Tevens kan de productspreider dankzij een optioneel regelsysteem gebruikt worden als niveaumelder.
Bij de pneumatische Muhr Productspreider PPV blazen luchtverstuivers op de afsluitconus van de laadkop het product radiaal naar de buitenkant van de bulkgoedstroom. Vanwege zijn werkingsprincipe is dit systeem uitermate geschikt voor poedervormige producten.

Zuiver en stofvrij verladen
Vlint heeft biedt een breed scala aan systemen voor duurzame, probleemloze en bovenal stofvrije verlading. Voor het (voedselveilig) laden van bulkwagens, tankwagons, gesloten containers en bulkschepen heeft Vlint oplossing die bewezen effectief zijn door samenwerking met twee sterke merken: DSH en Muhr. Vlint is sinds 2017 de exclusieve leverancier van Muhr beladingssystemen in Nederland.

Contact: Vlint Solids handling

  News in brief Placed: 11-01-2018       Views: 907x  Printversion: 139x  

More information

Reaction per email
  ► Reaction per email

Company information

 
 .
 .
 .