SolidsProcessing.nl https://www.solidsprocessing.nl/NL/newsitem9395.html


KORT NIEUWS

11-02-2019

 

 

Schroeftransporteurs snel reinigbaar met Van Beek Hypreme

Innovatieve reinigingsmethoden creëren nieuwe markt voor schroeftransport

Dankzij de innovatieve reinigingstechnieken van Van Beek kunnen ook schroeftransporteurs aan de strengste hygiënenormen voldoen. In sommige segmenten van de cosmetische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie werden schroeftransporteurs eerder niet als een optie gezien, maar de Hypreme-producten SpeedClean en EasyClean brengen daar verandering in.

EasyClean
Bij het EasyClean concept is de gehele schroef horizontaal uit het casco te verwijderen. Hierbij is de schroef enkelzijdig gelagerd en loopt het geheel op gelagerde wieltjes op een extern frame in de lijn van de transporteur. Ook een eventuele toepassing als dubbelschroef is mogelijk door gebruik te maken van een draagframe.

Een andere mogelijkheid binnen EasyClean is de combinatie met een zwenkarm. De schroef wordt dan in horizontale richting verwijderd en vervolgens in zijn geheel weggedraaid uit de lijn van de transporteur.

SpeedClean
Het SpeedClean concept is toepasbaar op schroeftransportsystemen en schroefwarmtewisselaars. In één verticale beweging heft de schroef van de SpeedClean zich in schoonmaakstand. Ook de lagers en afdichtingen zijn dan gelijk bereikbaar.

Het heffen van de schroef gebeurt op een gebruiksvriendelijke en ergonomisch verantwoorde manier. In de schoonmaakstand zijn zowel de trog als de schroef, ieder afzonderlijk, volledig toegankelijk voor schoonmaak en inspectie. Na reiniging en inspectie daalt de schroef weer terug in de oorspronkelijke positie.

Maatwerk waar nodig
Welke methode het beste bij uw situatie past hangt onder meer af van de beschikbare ruimte, het product dat door de schroeftransporteur gaat en welke hygiënenormen van toepassing zijn. Van Beek heeft meer dan een halve eeuw ervaring met het inbouwen van schroeftransporteurs.

Daarnaast is Van Beek lid van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) en maakt het deel uit van het Hygienic Design Network (HDN). Door de gecombineerde kennis en ervaring weet Van Beek altijd wel een weg te vinden die het beste bij uw proces past.

Meer weten?
Wilt u meer weten over onze innovatieve reinigingstechnieken? Kijk dan op onze website, lees meer over beheersbaarheid van hygiëne bij Hypreme, kijk direct bij SpeedClean en EasyCleanof of neem contact met ons op.

Van Beek

  Postbus 168
NL-5150 AD   Drunen
  tel: +31 416 37 52 25
fax: +31 416 37 83 50

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr
Dhr. Roel Kneepkens, Sales engineer    
Dhr. Peter Verhoeven, Sales engineer    
Dhr. Téan van Horssen, Service & After Sales Service: 24/7 +31 6 53 28 72 58
Dhr. Joram van der Heijden, Sales Engineer    
Dhr. Perry Verberne, Directeur    

Bedrijfsprofiel

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie.

Van Beek ontwerpt en fabriceert schroeftransporteurs, schroef warmtewisselaars en bulkwagenbeladingsapparatuur. Alle bedoeld voor het verwerken van stortgoed zoals poeders, korrels, flakes, granulaten, pasta’s etc.