SolidsProcessing.nl https://www.solidsprocessing.nl/NL/newsitem9349.html


PRODUCTNIEUWS

10-01-2019

 

 

Geld verdienen met balenpersen

Besparingen van meer dan 100.000 euro/jaar en een return on investment van negen maanden

 

 

 
FILM: htttp://www.youtube.com/v/GjQRDdSPzOE

De fabrikant van hulpstoffen en kruiden Van hees gmbH is gelukkig met zijn vijf HSM-balenpersen. De persen helpen het bedrijf transportkosten te vermijden en interne processen te optimaliseren. Van hees verdient vandaag zelfs geld met zijn afval.

HSM paste de verticale balenpers aan de behoeften van de nieuwe klant aan en voorzag de machine van een hydraulische olie, die voor de levensmiddelensector is toegestaan. Bovendien kreeg Van hees een machine met een verticale schuifdeur voor het vullen, omdat deze gewoon sneller gesloten kan worden dan een zijdeur, zegt Wohlbold. Ten slotte bestelde Van hees een S-versie van de HSM V-Press 860 met een versterkte perskast, omdat in Walluf grote hoeveelheden etc. Wohlbold: “Regelmatig onderhoud en één keer per jaar een intensieve basisreiniging en we kunnen weer verder.” Het begon met één balenpers, vandaag de dag bewijzen vijf HSM V-Press 860 bij Van hees hun dienst.

“Met de balenpersen op de werkplek produceren we balen met recyclebaar materiaal die goed exploiteerbaar zijn, en die de investeringen snel weer recupereren. Wanneer de marktprijzen gunstig zijn, verdienen we met ons “afval” geld. Daar komen nog eens extra de geoptimaliseerde processen bij.”
Marc Wohlbold, projectleider productie Van hees gmbH

De onderneming
Van hees gmbH is een op drie continenten actieve specialist op het gebied van hulpstoffen en kruidenmixen rond de vleesproductie. Het bedrijf heeft 400 medewerkers.
Doelstelling
Op het hoofdkantoor van Van hees gmbH in Walluf/Hessen komen grote hoeveelheden kunststof- en kartonafval vrij. Het afval wordt ongecomprimeerd in het bedrijf getransporteerd, de transportkosten zijn hoog. Het is een omvangrijk proces met aanzienlijke arbeidskosten.
Oplossing
Van hees heeft besloten het afval ter plaatse bij productie te persen en alleen nog maar balen in het bedrijf te transporteren die geschikt voor commercialisering zijn. Sinds 2012 zijn in totaal vijf verticale balenpersen HSM V-Press 860 en twee HSM V-Press 60 aangeschaft. De persen verwerken Big Bags (polypropyleen), folies, karton en papier.
Voordelen:
• De verticale balenpersen comprimeren het afval ter plaatse, de transportkosten in het bedrijf worden tot een fractie beperkt: Er zijn 12.480 lifttrajecten en 1 manjaar minder personeelskosten nodig.
• De balenpersen weten goed raad met zwaar persgoed (Big Bags) en hebben ook geen moeite met agressieve restinhoud zoals zouten en kruiden.
• Van hees produceert ca. 400 kilogram aan zware balen, die prima op de markt kunnen worden gebracht.
• Als het prijsniveau van grondstoffen goed is, verdient Van hees geld met zijn “afval”.
• De balenpersen bewijzen sinds vijf jaar gedeeltelijk zonder uitval hun dienst.
• Bij sommige recyclebare materialen bereikt een balenpers al na negen maanden zijn ROI.
• Door het nieuwe beleid voor recycleerbaar materiaal wordt ook in andere bedrijfsafdelingen, (bv. energie) opnieuw naar dit thema gekeken.

HSM GmbH + Co. KG

  Austrasse 1-9
D-88699   Frickingen
  tel: +49 7554 2100 0
fax: +49 7554 2100 160

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

De producten van de HSM Milieutechniek zijn gericht op een doel: de milieuverantwoorde -en economische behandeling van afvalstoffen. De HSM balenpersen comprimeren afvalstoffen zoals karton, folie en andere materialen tot 95% tot optimaal stapelbaar en transporteerbare balen die winstgevend kunnen worden verkocht. Met de HSM HSM PET-oplossingen biedt HSM professionele technologieën voor permanente verdichting en ontwaarding van PET-flessen.