SolidsProcessing.nl https://www.solidsprocessing.nl/NL/newsitem9188.html


PRODUCTNIEUWS

11-10-2018

 

 

Van afval naar verpakkingsmateriaal

Zelf verpakkingsmateriaal maken – economisch en ecologisch

 

 

 
FILM: htttp://www.youtube.com/v/rO5bvWq-9Sk

Waarom nieuw verpakkingsmateriaal kopen, wanneer er volop oud karton voorhanden is? Met de verpakkingsopbolmachines HSM ProfiPack wordt van oud karton hoogwaardig verpakkings- en vulmateriaal – en dat allemaal: economisch en duurzaam! Daardoor zijn deze apparaten een perfecte oplossing voor alle verzendcentrales en magazijnen, want de ombouw van staalplaat werd speciaal ontwikkeld voor robuuste inzet bij de goederenuitgang.

De verpakkingsopbolmachines HSM ProfiPack C400 en P425 bollen gebruikt kartonnage op en maken daaruit universeel inzetbaar soepel verpakkingsmateriaal. Dit bespaart niet alleen kosten, maar draagt gelijktijdig bij aan een zinvolle en praktische bijdrage aan het milieu. De reeds bestaande modellen werden functioneel en optisch volledig opnieuw ontworpen en vallen nu met nieuwe features nog meer op.
Het versnijden en opbollen vindt in één arbeidsgang plaats – het veel tijd kostende toesnijden van het kartonnage komt te vervallen. De bij de invoer aangegeven meetschaal maakt een eenvoudige en comfortabele instelling mogelijk door de justeerbare invoerbreedte resp. de gewenste materiaalbreedte. De HSM ProfPack C400 is een compact tafelmodel met een non-slip onderkant en bij de HSM ProfiPack P425 gaat het om een staand model met zwenkwielen en parkeerrem. Beide apparaten zijn dankzij de 230 Volt aansluiting flexibel inzetbaar. Het opbolvolume is eveneens variabel regelbaar – afhankelijk van het vereiste gebruik. Het daaruit ontstane verpakkingsopbolmateriaal is veelzijdig inzetbaar en beschermt allerlei voorwerpen optimaal, of als beschermingsmat of als materiaal om goederen in te wikkelen of voor het opvullen van lege ruimtes in verpakkingen. De gebruiker profiteert met de verpakkingsopbolmachine op tweeërlei manieren: men spaart op de aanschaf van verpakkingsmateriaal en verlaagt gelijktijdig de afvalverwijderingskosten.

HSM GmbH + Co. KG

  Austrasse 1-9
D-88699   Frickingen
  tel: +49 7554 2100 0
fax: +49 7554 2100 160

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

De producten van de HSM Milieutechniek zijn gericht op een doel: de milieuverantwoorde -en economische behandeling van afvalstoffen. De HSM balenpersen comprimeren afvalstoffen zoals karton, folie en andere materialen tot 95% tot optimaal stapelbaar en transporteerbare balen die winstgevend kunnen worden verkocht. Met de HSM HSM PET-oplossingen biedt HSM professionele technologieën voor permanente verdichting en ontwaarding van PET-flessen.