SolidsProcessing.nl https://www.solidsprocessing.nl/NL/newsitem9187.html


KORT NIEUWS

11-10-2018

 

 

Poeth revolutionair Big-Bag vulsysteem

met toevoer middels Z-Conveyor

 

 

Het afvullen van waterige poeders kost tijd. Het poeder heeft namelijk tijd nodig om te ”bezinken” en kan niet middels trillen versneld worden.

Om toch een capaciteit van 50 m3/uur te kunnen realiseren, is een revolutionair big-bag vuller met rail systeem ontwikkeld en gebouwd. De big-bag’s worden hangend afgevuld en middels een rails afgevoerd, en krijgen dan de tijd om te bezinken. Aan het einde van de lijn worden de big-bag’s automatisch op een pallet geplaatst.
De toevoer van deze atex gevoelige waterige poeders is gewaarborgd door een Poeth Z-Conveyor. Restloosheid is hierbij erg belangrijk.
De opdrachtgever had nog een gebruikte zeefmachine, welke geďntegreerd is door Poeth. ”We proberen als opdrachtnemer altijd creatief mee te denken ook met hergebruik van bestaande componenten”

Het geheel is ijkwaardig, volgens een netto weger principe.

Poeth heeft in het voortraject de gehele pre-engineering van het project uitgevoerd, en heeft vervolgens geresulteerd in een opdracht voor het project.

Poeth BV

  Tichlouwstraat 5
NL-5932 AA   Tegelen
  tel: +31 77 373 19 41
fax: +31 77 373 71 37

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing.

Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties voor ondermeer brouwerijen, meelfabrieken, cacaofabrieken, chemische industrieën, energie-opwekking o.a. door verwerking van bio-massa, overslag-bedrijven, papier-industrie, recycling industrie en potgrond bedrijven.

Met onze specialistische kennis helpen we onze klanten bij het realiseren van adequate oplossingen voor wensen en problemen. Samen met de klant komen we tot een optimale, economische en technisch aanvaardbare oplossing.

De mogelijkheden die Poeth biedt, zijn zeer gevarieerd. Van advies tot en met complete ‘turn key’ projecten en elke fase daartussen. Op elk moment en voor elk onderdeel kunt u ons inschakelen. Altijd wordt gezocht naar een bevredigend resultaat.