SolidsProcessing.nl https://www.solidsprocessing.nl/NL/newsitem9103.html


KORT NIEUWS

10-08-2018

 

 

Ronde zeefmachine verwijdert overmaatse vervuiling

Kemira Chemicals (UK) Ltd. (Kemira), onderdeel van chemiegroep Kemira Oyj, is producent van geavanceerde chemicaliŽn voor industriŽle toepassingen. Op zijn productielocatie in Ellesmere Port in het Verenigd Koninkrijk produceert Kemira verschillende coagulanten voor de behandeling van afvalwater. Zoals met alle Kemira-producten is alleen de hoogste kwaliteit aanvaardbaar, iets dat wordt weerspiegeld door de hoge kwaliteit van de grondstoffen en de verwerkingsapparatuur die bij de productie wordt gebruikt. Bij het zoeken naar een oplossing voor het screenen van binnenkomende bulkpoeders nam Kemira contact op met Russell Finex - wereldwijd producent van chemische zeef- en filtratieapparatuur.

Kemira had problemen ondervonden met verontreiniging in het chemisch productieproces. Chemische bulkgrondstoffen bevatten vaak verontreiniging die apparatuur zoals reactoren, pompen en kleppen kan beschadigen. Grondstoffen zoals aluminiumhydraatpoeder worden via transportbanden in de productielijn geladen. Dit is een veel voorkomende oplossing voor het laden en overbrengen van bulkmaterialen en -poeders in verschillende stadia van de productie. Of het nu gaat om binnenkomende grondstoffen, het overbrengen van materialen van de ene lijn naar de andere, of het verplaatsen van verpakte eindproducten, bandtransportsystemen worden gebruikt in alle sectoren en toepassingen en, hoewel deze systemen grote hoeveelheden product snel kunnen vervoeren, dienen de materialen die ze vervoeren wel worden gescreend voor gebruik.

De oplossing voor Kemira was om een ronde zeefmachine, de Russell Compact Sieveģ, te installeren als onderdeel van de opstelling voor binnenkomende materiaal. Deze industriele ronde zeefmachine heeft een compact ontwerp, en kan gemakkelijk worden geÔntegreerd in bestaande transportopstellingen. Het materiaal wordt vanuit een tanker op de transportband geladen, waar het naar de productlijn wordt getransporteerd voor gebruik bij de productie van geavanceerde chemicaliŽn. Om schade aan reactoren en andere apparatuur te voorkomen, en de kwaliteit van de geproduceerde chemicaliŽn te waarborgen, wordt de trilzeef gebruikt om overmaatse verontreiniging te verwijderen.

Neem contact op met Russell Finex om uw vereisten aangaande bulkpoeders en vaste stoffen te bespreken.

Russell Finex N.V.

  Zandvoortstraat 20
B-2800   Mechelen
  tel: +32 15 27.59.19
fax: +32 15 21.93.35

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

Russell Finex nv; wereldleider op gebied van zeefmachine en filters.
Prijs, kwaliteit, productiviteit: drie sleutelwoorden die een firma zeker in het oog moet houden om de concurrentie voor te blijven. Het ruime gamma van industriŽle zeefmachines, ultrasoon gereinigde zeefmachines en zelfreinigende filters vindt toepassingen in alle industrieŽn. Zowel in voedings-, chemische, farmaceutische, metaal-, keramische als in verf- en lakfabricatieprocessen kan men Russell Finex toestellen aantreffen.