SolidsProcessing.nl https://www.solidsprocessing.nl/NL/newsitem9102.html


VACATURE

14-08-2018

 

 

MATEC massagoed techniek zoekt technisch sales engineer

voor zowel binnendienst als buitendienst

Deze vacature werd reeds ingevuld.

Door sterke toename van de werkzaamheden van MATEC massagoed techniek zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons technisch team.
Wij zijn een klein technisch handelsbureau, gespecialiseerd in bemiddeling en levering, en zijn actief op het gebied van import en export en treden op als agentschap en als dealer van verschillende buitenlandse leveranciers.
Wij leveren en installeren aan de Nederlandse en Belgische industrie.:
- componenten, machines, apparatuur tot gecompliceerde complete installaties, t.b.v. opslag en handling van stortgoed, zoals zand, grind, kolen, ijzererts, chemicaliŽn, kunstmest, kunststoffen, voeding grondstoffen, veevoeders, enz. Leveringen vinden plaats aan de meest uiteenlopende takken van industrie.

Tijdens de verkoopgesprekken met onze afnemers, krijgen wij altijd met werktuigbouwkundige- maar ook met elektrotechnische- en besturingsproblemen te maken.

De vacature:
Wij zoeken een actieve en enthousiaste medewerker met een goede technische kennis op bovengenoemd gebied en een goede kennis van de Duitse en Engelse taal. Hij/zij moet vanwege de grote gevarieerdheid van onze apparatuur, een brede technische belangstelling hebben en zeer zelfstandig kunnen werken. Je verwerft inzicht in het productieproces van de klant en vertaalt hun behoefte naar een technische oplossing. Je maakt offertes op of laat deze opmaken door ťťn van onze fabrieken. Daarnaast zoek je actief nieuwe opportuniteiten in de markt door de activiteiten van MATEC aan te bieden buiten het bestaande klantennetwerk. Je bent ondernemend, klant- en resultaatgericht. Omdat er veel gereisd wordt, is een rijbewijs B vereist. Ook zullen onze leveranciers in Duitsland, Denemarken, Engeland en Frankrijk regelmatig worden bezocht. Afhankelijk van kennis en ervaring, is een opleiding van 1 Š 2 weken per leverancier in het buitenland gewenst.

Binnendienst
- Het zelfstandig telefoneren/corresponderen met onze afnemers in Nederland en BelgiŽ;
- Het zelfstandig telefoneren/corresponderen met onze leveranciers in het Duits en Engels;
- Het acquireren van nieuwe afnemers, ook middels het uiteindelijk zelfstandig organiseren en bemannen van beurzen (1x per jaar, in Rotterdam of Antwerpen);
- Het onderhouden van contacten met onze afnemers en het geven van technisch adviezen en voorlichting per telefoon en/of email;
- Het onderhouden van contacten met onze leveranciers in het buitenland per telefoon en/of email;
- Het maken van advies- en ontwerptekeningen.

Buitendienst (tot 50%):
- Het bezoeken van onze afnemers door geheel Nederland en BelgiŽ met of zonder begeleiding door ons of samen met een buitenlandse projectingenieur van een van onze leveranciers;
- Het voeren van technische besprekingen met onze afnemers, meestal op middel- of HBO- en directie-niveau;
- Adviseren over de werking en toepassing van de te verkopen apparatuur, waarbij een goede kennis en goede omgangsvormen vereist zijn.

MATEC massagoed techniek

  Postbus 707
NL-3800 AS   Amersfoort
  tel: +31 33 475 26 53
fax:

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr
Dhr. M. Fischer   033-4752653
Dhr. R.W.F. Jansen   033-4752653

Bedrijfsprofiel

25 jaar leverancier aan Nederlandse en Belgische industrie:
- componenten en complete installaties tbv opslag, transport en handling van stortgoed,
- big-bag handling, triltechniek, zeefmachines, schijventransporteurs, pneumatisch transport
- specialist in gevaarlijk stortgoed, hoge temperatuur, abrasieve, stoffige of giftige producten,
- handling ontwaterd of gedroogd slib en biomassa,
Levert aan: overheid, waterschappen, overslagbedrijven, hoogovens, chemie, food, farma