SolidsProcessing.nl https://www.solidsprocessing.nl/NL/newsitem9100.html


PRODUCTNIEUWS

09-08-2018

 

 

Horizontale balenpersen oplossing bij afvalverwerking

De horizontale balenpers HSM HL 4812

 

 

 

HSM GmbH + Co. KG, de Zuid-Duitse fabrikant van balenpersen, PET-oplossingen en datavernietigers, biedt met zijn product assortiment economische oplossingen voor professionele afvalverwerkers en industriŽle toepassingen. De balenpersen van de fabrikant nabij de Bodensee zijn altijd specialisten, wanneer het erom gaat, afvalmateriaal tot wel 95% te comprimeren en tot onvermengde, optimaal transporteerbare balen te persen.

Met de technische uitrusting, het bedieningsconcept en de inleg van omvangrijke kartonnage is de horizontale balenpers HSM HL 4812 het optimale apparaat voor de kleinhandel en kleinere centrale magazijnen. Met een uiterst hoge perskracht van 480 kN is de HSM HL 4812 geschikt voor kartonnage maar ook voor het persen van folie. De hoog verdichte balen, afhankelijk qua materiaal, bereikt een gewicht tot wel 420 kg, heeft een balenafmeting van circa 1100 x 750 x 1200 mm en wordt door een viervoudige draad-ombinding bijeen gehouden. De optimale balenafmetingen en balengewichten garanderen een economische vrachtauto-belading.

De pers kan handmatig of via een aanvoerband beladen worden. Ook bij de baalverwijdering is voor het hoogste bedieningscomfort en de grootste bedieningsveiligheid gekozen. Al met al een inmiddels bewezen persoplossing voor kleine tot middelgrootte hoeveelheden met een goede prijs-prestatieverhouding en hoge automatiseringsgraad.

HSM GmbH + Co. KG

  Austrasse 1-9
D-88699   Frickingen
  tel: +49 7554 2100 0
fax: +49 7554 2100 160

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

De producten van de HSM Milieutechniek zijn gericht op een doel: de milieuverantwoorde -en economische behandeling van afvalstoffen. De HSM balenpersen comprimeren afvalstoffen zoals karton, folie en andere materialen tot 95% tot optimaal stapelbaar en transporteerbare balen die winstgevend kunnen worden verkocht. Met de HSM HSM PET-oplossingen biedt HSM professionele technologieŽn voor permanente verdichting en ontwaarding van PET-flessen.