http://www.solidsprocessing.nl/NL/newsitem3080.html


PRODUCTNIEUWS

Geplaatst: 14/06/2007

 

 

Mucon iris diafragma afsluiter als afdichting in cleanrooms

De Mucon Iris diafragma afsluiter is gekend als één van de meest veelzijdige doseerafsluiters voor droge bulkstoffen. De afsluiter is uitgevoerd met een flexibel diafragma (elastomeer of gecoat textiel) waarbij de door- of uitstroomopening traploos instelbaar is.

Hierbij ontstaat altijd een kernstroom en veroorzaakt bij geheel geopend diafragma geen obstructie in de product flow. De diafragma afsluiter sluit ook altijd volledig rond vaste productdelen of verontreinigingen, zelfs dan is er een effectieve afsluiting ook bij de fijnste poeders. Naast dit unieke voordeel wordt de Iris diafragma afsluiter ook gebruikt voor ongebruikelijke afsluiterapplicaties. Hiervan is het gebruik als afdichting rond slangen tussen cleanrooms er één van.

Het transporteren van materialen van de ene geconditioneerde ruimte naar de andere of tussen licht en donkere ruimtes of ruimtes met een drukverschil. Wanneer cleanrooms werken met een lichte overdruk zijn er regelmatig problemen met het ongewenst afnemen van de overdruk.

De Mucon hygiënische Iris diafragma afsluiter met snelsluitende flenzen, waarmee de slangen bij elkaar worden gebracht en strak worden omsloten. Het materiaal stroomt vrij zonder drukverliezen of beschadigingen door de slangen. De Mucon Iris diafragma afsluiters zijn eenvoudig te bedienen en te verwijderen zonder gebruik van extra gereedschap.

Voor meer informatie belt u in België: Roger Van de Vel, in Nederland: Karin van Hunen

Contactpersonen
 
persoon, functie afdeling   doorkiesnr
Dhr. Rene Meijerink , Project manager Sales/Projecten  +31 33 744 00 70
Dhr. Erwin van Diepen , Supervisor Services  + 31 33 744 00 70
Dhr. Wijnand van 't Hazeveld , Supervisor Backoffice Backoffice/Sales  +31 33 744 00 70
 
 

 

Jongerius B.V.
Verkoop, engineering, project management
Postbus 1033
NL- 3860 BA   Nijkerk
tel: +31 33 744 00 70
fax: +31 33 246 40 11


Bedrijfsprofiel
 

Al meer dan 80 jaar is Jongerius B.V. actief en toonaangevend in de solids-branche. Van ontwerp en levering van apparatuur tot en met het tailormade van installaties is Jongerius B.V. uw partner. Van initiële realisatie tot en met wereldwijde service-overeenkomsten en on-siteonderhoud, dat mag u verwachten van onze specialisten. Jongerius B.V. beschikt over een eigen onderzoek- en testcentrum voor het uitvoeren van testen en het ontwikkelen van nieuwe producten en processen.


Service & Maintenance
Voor het waarborgen van de productiebetrouwbaarheid van uw installaties is een juist onderhoudssysteem een vereiste. Uw doelstelling om tegen de juiste productierendementen en efficiency te produceren kunnen gewaarborgd worden met een betrouwbaar en juist ingezet onderhoudssysteem.