Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
Zoeken

       

       

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

30-01-2018

Whitepaper - Edge Gateway in IIoT

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Inzet van Edge Gateway in IIoT-applicatie verbetert bedrijfsresultaat

UNO-2271G

UNO-2271G

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van IIoT (Industrial Internet of Things). Een toenemend aantal IIoT-applicaties draagt ook bij aan de inzet van Edge Gateways . Maar wat is een Edge Gateway nu eigenlijk en waar wordt deze toegepast?

Traditioneel gezien zijn het bedrijfsnetwerk (IT) en de fabrieksautomatisering, ook wel Operational Technology (OT) genoemd, strikt gescheiden van elkaar. Echter, door de opkomst van IIoT zien we dat grensgebieden tussen IT en OT vervagen en dat deze twee werelden steeds vaker in elkaar overlopen of zelfs een geheel vormen. Juist in dit gebied, waar IT en OT met elkaar verbonden worden, vindt de Edge Gateway zijn toepassing.

IndustriŽle machines en -systemen zijn soms al jaren in gebruik en vertegenwoordigen een aanzienlijke investering. Veel van dit soort systemen missen echter moderne verbindingsmogelijkheden, veelal Ethernet- of webgebaseerde technologieŽn als HTML5, die vereist zijn voor IIoT-toepassingen. Een Edge Gateway in de vorm van een ultrakleine industriŽle PC kan hier uitkomst bieden.

Voor succesvolle integratie worden uiteraard eisen gesteld aan een Edge Gateway. Om te beginnen moeten ze verschillende interfaces en protocollen ondersteunen om communicatie met een verscheidenheid aan PLCís en andere apparatuur mogelijk te maken, evenals communicatie naar cloudplatformen als Microsoft Azure.

Een ander vereiste is de compactheid omdat de hoeveelheid beschikbare ruimte bij bestaande installaties beperkt kan zijn. Tevens dienen de systemen, vanwege toepassing in industriŽle omgevingen, bestand te zijn tegen voeding- en temperatuurschommelingen, trillingen, stof etc. Voor gegevensacquisitie en protocolconversie hoeft de gateway niet over een krachtige processor met bijbehorende rekencapaciteit te beschikken. De (Big)data-analyse van verschillende gateways vindt meestal plaats op een ander, veelal krachtiger, platform.

De fanless Edge Gateways uit het gamma van Advantech zijn ontworpen voor industriŽle omgevingen. De aansluitingen op het main board zijn allemaal gesoldeerd waardoor er nauwelijks tot geen interne bekabeling aanwezig is. Daarnaast zorgt de aanwezige aarding ervoor dat de unit beschermd is tegen spanningspieken en transiŽnten. Dit alles, i.c.m. het toepassen van hoogwaardige componenten, verzekert een lange ĎMean Time Between Faillureí (MTBF), betrouwbare signaaloverdracht en een hoge schok- en tril≠bestendigheid.

De systemen hebben standaard diverse communicatiemogelijkheden en kunnen daarnaast eenvoudig uitgebreid worden m.b.v. het iDoor uitbreidingsconcept van Advantech, waardoor connectie met bestaande installatie eenvoudig te realiseren is.

Als u ook data wil gaan verzamelen en analyseren om de efficiŽntie van uw machine(park) te verbeteren dan denken graag met u mee over de verschillende mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Contact: Isotron Systems

  Kort nieuws Geplaatst: 30-01-2018     Update: 15-02-2018       Getoond: 275x  

Meer informatie

Lees meer
  ► Lees meer
Reageer per email
  ► Reageer per email

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .